Egy felnőtt kutyát is lehet úgy tanítani, mint egy kölyköt?
Most lesz új kutyám, pontosabban most lesz először igazán saját kutyám, de van egy másik is, aki már 4 éves, és bár az "ül", "fekszik", "óvatosan", "marad", "hozd ide, add ide", meg hasonló vezényszavakat ismeri és megcsinálja a falkavezérének (az apámnak), meg nekem is az esetek 90%-ában (néha mondjuk csak ímmel-ámmal, noszogatással), de amúgy elég neveletlen. Az új kutyussal már az elején szeretnék elkezdeni tanulni, nevelni, szoktatni több helyzethez. Az a kérdés, hogy a másik kutyával is csinálhatom párhuzamosan? Arra gondoltam, hogy ha együtt tanítjuk őket, talán ha látják a másikat, akkor gyorsabban és szívesebben sajátítja el mindkettő a feladatokat, vezényszavakat (mint egy kutyaiskolában, ott is többen vannak), de nem vagyok benne biztos, még nem volt egyszerre két kutya, amivel foglalkoztam, ezért kérdezek a véleményeket, tanácsokat. Hallottam a klikkerről is, bár a másik kutyám nem azzal tanulta meg ezeket a dolgokat, mégis jól tudja.
Ti hogyan tanítottátok a kutyátokat?
Szóval ez elég egyéni. :D Többféle dolgokat is írtatok, de örülök neki, köszönöm a válaszokat. A kis jövevénynek elég aktív élete lesz, legalábbis az első évben, mikor itthon leszek vele. Utazni fog egy csomót, másik kutyákkal, másik emberekkel találkozni, úgyhogy mindenképpen nevelnem kell majd, míg a másik életében összesen talán ha 5 kutyával találkozott.
Kihívás lesz, de remélem sikerül majd mindkettőt rendes ebbé nevelni, úgy, hogy közben élvezzék is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!