Hogyan tudnám úgy felfrissíteni a kutyámat a nyári hőségben, hogy élvezze is?
3-as: úgy van, ahogy a 7-es írja - ilyen szőrzetű kutyát kicsi korától meg KELL tanítani, hogy viselje el a fésülést, kozmetikázást, a szőrzete miatt muszáj. Kozmetikushoz sem úgy visszük, hogy durr bele, hanem úgy, hogy be van tanítva, hogy elviselje a szőrzete, füle, mancsai stb. "piszkálását". Juhászkutya okos, jól tanítható fajta, még most sem késő - kooperatív ápolásra keress rá YT-on, hogy lehet jutifalatokkal/klikkerrel tanítani. Gyors megoldásként a következő napokban több részletben elosztva próbáld meg jutifalatokkal egy helyben (ültetve, fektetve) tartani - pl. amit a 8-as írt - miközben kikeféled, lehetnek közben kis szünetek, pl. labdázás.
A forráshoz reggel-este, amikor már hűvösebb van vidd le - aszfalt/kövek mellett nincs legalább egy vékony füves sáv, ahol tudna menni? És akkor napközben is le lehetne vinni néha. Vagy kutyacipő, hogy ne égesse a talpát.
Ne slaggal locsold, de ilyen sprickolós gyerekzuhanyszerűséget próbáld meg, hátha szereti (de pl. mi kutyánk úszni, folyóba, tóba fürdeni imád, de gyűlöli a víz minden más formáját, beleértve a fürdetést és az ilyen gyeplocsoló spriccoló izéket is).
Nálunk sokszor délutánra úgy felmelegszik a ház, hogy melegebb van, mint kint, így gyakran én is kicuccolok napközben (a kutyák amúgy inkább bentiek, illetve mindig ott vannak, ahol én :) )
Égyrészt ezt nem kell túlaggódni, egy füves-fás udvaron csak valami nagyon beteg kutya fog meghallni a hőségtől a hazai körülmények között, másrészt, lehet, hogy megterhelőbb lenne a napon sétálgatni 20 percet (akkor is, ha füvön menne) a forrásig. A medencéhez szoktatást szerintem ne add fel, próbáld meg jutival belecsalni, vagy akár szépen, nyugodtan bele is rakhatod, ha ellenkezik, nyilván nem kell erőltetni. Fésülésre keressetek másik kozmetikust vagy ha nem opció, akkor úgy kezdd, hogy nyakörv, póráz és itt is legyél határozott, meg bíztasd sokat, nem kell egy kis hiszti miatt abbahagyni, hosszú távon az ő érdeke, hogy rendben legyen a bundája. Én nem túrnám fel a kertet, a szüleid nem biztos, hogy értékelnék. A lelocsolás szerintem nem elvetendő, langyos vízzel simán bevizezheted a pocakját, nyakát és a lábait.
Pedig ausztrál juhásznak iszonyú tömött a szőre és jól be is áll ha nincs kefelve.
Kölyök korától kellett volna szoktatni a kefehez.
Tedd fel egy asztalra,legyen nálad juti. Húzzál néhányat a kefevel majd juti,és leteszed. Majd mindig egyre többet kefelsz a kutyan. Végül megfogja szokni,nagyon okos fajta! Napi 2x is érdemes lenne erre szanod egy 5-10 percet. Aztán később már az egész kutyát attudod kefélni. Viszont ha eddig nem volt kefelve. Akkor lehet már olyan állapotú a szőre amit már te nem is fogsz tudni kibontani.
Intelligens fajta,kutyakozmetikus vagyok ketto rendszeresen járó Aussienk van és nagyon szépen tűrik a macerat. Brutál mennyiségű aljszort ki lehet belőlük szedni.
Ha meg nem bírt a kozmetikus vele keress egy másikat vagy ahol ketten dolgoznak.
Tavasszal meg ősszel fontos lenne elvinni.
Plusz neked is hetente 1x atkefelni.
Hosszú szőrű fajtákat ápolni kell!
Szomorúan látom mennyi hosszú szőrű fajta van akiknek csimbokokban lóg a szőre,koszosak,budosek. Nem is értem.
1. Áss neki gödröt egy bokor/fa alá, ahol folyamatosan árnyék van
2. Vidd este/hajnalban a forráshoz, vagy vegyél neki kutyacipőt, így nem égetné a talpát napközben sem
3. Vannak ilyen hűtő mellények kutyáknak, én még nem használtam ilyet, de érdemes lehet ránézni, kipróbálni
Én is kb 20 percre lakom a legközelebbi folyótól, de az odavezető út végig árnyékos és van füves út is, szerencsére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!