Hogyan tudnám úgy felfrissíteni a kutyámat a nyári hőségben, hogy élvezze is?
Milyen fajta?
Mert egy vedlős fajtànal nagyon fontos az aljszőr( téli szőr) alapos kikefelese,ugyanis a benne maradt aljszőr össze tapad,nem tud szellőzni a bőre,akár hot spot is kialakulhat amit a legyek bekopnek.( Pont állatorvosnal voltam a kutyammal pénteken és egy larvakkal téli kutyust hoztak,nála is a beállt szor miatt bepallt a bőre kisebesedett és ramentek a legyek :( )
Szóval így tavasszal kozmetikusnal lévő látogatás sokat segít,mert a kozmetikus eltávolítja az aljszort ,megfurdeti,megszaritja. Ezáltal csak a nyári bunda marad ami szellősebb vékonyabb.
Egyébként nyáron érdemes kora reggel vagy késő délután/ estefelé vinni a kutyát.
Mondjuk mi kocsival járunk a Duna partra ,szóval igazából egy ház körüli séta,hogy dolgukat végezzék el,be a kocsiba és irány a vízpart.
Mi lakásban lakunk szóval nálunk meló előtt és után van séta,meg lefekvés előtt.
Ne egy alkalmat szánj a keféléséhez, több szakaszban is ki tudod kefélni a szőrét.
Mindenképpen árnyékos hely legyen ahol el tud bújni a nap elől.
Egy kozmetikus megoldja, hogy egy helyben maradjon keress másik kozmetikust ha akinél voltál nem birkózott meg a feladattal.
Azt nem ertem, hogy egy ilyen kenyes bundaju kutya miert is nem lett szoktatva mar a kezdetektol kozmetikushoz. Vagy a normalis fesuleshez.
Ezzel csak magadat szopattad meg kerdezo.
Na de ha mar igy alakult, most is el lehet kezdeni nyilvan, csak turelmes kozmit kell talalni es gyakran kell vinni.
#4-5 Az a baj, hogy nem tudom, ezt viccből írtad, v ténylegesen, minden esetre az nem a legegészségesebb megoldás a kutyi számára. Nekem törpe uszim van, mi együtt sülünk meg, mert én sokkal roszabbul bírom a meleget, mint ő. Esetleg az állatorvosát meglehetne kérdezni, hátha tud valamit ajánlani. A gödör ásása nem lenne rossz, de fölösleges sztem vizet beleönteni. Ha a medencébe nem megy bele, akk a sáros gödörbe sem fog. A szánhúzó kutyák este gödröt szoktak ásni maguknak, mert a hó alatt melegebb van. Lehet, hogy nála is működne, csak fordítva. Ha ásol neki egy akkora gödröt folytonos árnyékba ami nála egy nagyon picit nagyobb, akkor ott sztem jól el lesz, csak hát csumpis lesz. A gödör szót úgy értsd, hogy pl. amilyen az ürgének van, tehát egy eléggé szűk bejárat, és aztán a bejárat után egy "barlang".
itt van egy link, a szöveg sztem nm fontos, de a kép segíthet. Nem kell pontosan ugyan olyanra, mert a végén még beleszorul. Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!