Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Etikus örökbefogadás, kinek...

Etikus örökbefogadás, kinek mi erről a véleménye?

Figyelt kérdés
Mindenki reklámozza hogy ne támogassuk azokat az embereket akik nagyban lesz*rják a kutyájukat, ezért nem is ivartalaníttatják, és évente ellik. Nyilván én sem értek egyet ezzel. De ha senki nem fogadja örökbe azokat a kiskutyákat... vannak közismert módszerek amikkel pillanatok alatt pontot tesznek az ügy végére, hogy diplomatikusan fejezzem ki magam. Jó, vannak akik felnevelik a megmaradt kölyköket de szerintem ilyen kevés van, vagy esetleg kidobják őket (ami egy pici kutyánál kb a biztos halállal egyenlő). Szóval mennyivel jobb ha elmegyek a menhelyre egy olyan kutyát befogadni, ami egyébként biztonságban és az alap szükségleteit kielégítve éldegél, mint ha befogadok egy kiskutyát a putriból, amire egyébként valószínűleg a biztos halál várt volna? Nyilván az ingyen hirdetett keverék kiskutyákra gondolok most, NEM a szaporítósokra.

2023. máj. 28. 08:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
33%

Amíg csak a társadalom 5%-a gondolkozik felelősen az állattartásról, addig nem kellene ilyenen hisztizni. Aztán odaadnák Hópihécskét valami idiótának, aki lusta volt még egy bemutatkozó levelet is megírni, bezzeg elég okos lenne, hogy kiengedje az utcára és Hópihécske 1 hét múlva az úttest mellett feküdne vérbe fagyva.

Hozd el a szukát, úgy jót teszel. De az, hogy elhozol a 10 év alatt megszülető 100 kölyökből egyet, semmit nem tettél. Ez nem mentés.

2023. máj. 29. 15:37
 12/12 A kérdező kommentje:

Szerintem az nem felelőtlen állatartás, hogy eljárok dolgozni, meg van lépcső a lakásban, meg esetleg majd x év múlva akarok gyereket. Attól még nem fog Hópihécske az utcán megdögleni. Egyáltalán minek kell rögtön erre gondolni? Az, hogy valaki:

-Egy szinten lakásban lakjon

-Ne akarjon gyereket

-Otthonról dolgozzon és lehetőleg több órára soha ne menjen el

-Budapesti legyen

-Ne legyen más állata

-Minimum 400K-t keressen

És hasonló követelményeknek semmi közük a felelős állattartáshoz, meg ahhoz, hogy Hópihécskét elütik-e. Csak azt garantálják, hogy a 10000. állatnak már nem lesz gazdája, mert csak 10000. ilyen ember van az országban (csak mondtam egy random számot, de a lényeg látszik).

2023. máj. 29. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!