Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan bicajozzak a kutyával?

Hogyan bicajozzak a kutyával?

Figyelt kérdés
Van egy kistestű, keverék kutyám. Kisebb, mint egy tacsi. Gyakran kirándulunk biciklivel. Milyen módon vihetném magammal a kutyámat? Rákerestem, látom, hogy milyen megoldások léteznek, de tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kinek mi vált be kutyaszállításra.

2023. máj. 24. 18:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hason levo hatizsak. A hegyekben szabadon mehetne,ha biztos visszajon.
2023. máj. 25. 06:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Életem nagy dilemmája... Mindig mikor megyek valami programra, dönteni kell, hogy kutya vagy bringa. :/ Ráadásul ő 11 kiló. Kölcsön szeretnék valakitől kérni majd egy utánfutót kipróbálolásra.

Tacskónak nem javaslom a hátit q gerince miatt. Nem tudom milyen méretű, de én a helyedben hátsó kosárral próbálkoznék.

2023. máj. 25. 08:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Igen, hasznos volt a sehogy. Egyrészt balesetvesélyes, másrészt a kutyának sem egészséges pl. egy hátizsákba dugni. Harmadrészt neki sem árt megtanulni, hogy nem lehet mindig veled és amikor magára van hagyva akkor is tudnia kell otthon nyugalomban lenni, normális keretek között lefoglalnia magát.
2023. máj. 25. 09:54
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is viszem magammal a kutyámat túrákra, utazott már táskában is, ettől még egyedül tudom hagyni, mert például a munkahelyem nem kutyabarát és az élelmiszerboltok sem. :-) Szóval a sehogy az nem hasznos tanács. Oké, kerékpártúrán még nem voltam, kutya nélkül sem, gyalogtúrára viszont a kutya jön velem, mert azt ő is élvezi.

Egyébként vannak jól szellőző hátizsákok is, attól függ, mekkora a kutya, mert ezeket eléggé picikre tervezik. Az enyém 9kg-os, de alig találtam olyan táskát, ami megfelelő, hátizsákot nem is sikerült, ha bringatúrára mennék, akkor utánfutóban gondolkodnék. De mondjuk egy bichon elfér kerékpárra szerelhető hordozókban, hordozó hátizsákban (a kutya-/macskahordozó hátizsákok nem klasszikus hátizsákok, szellőznek, van ismerősöm, aki a két kutyájával együtt a macskáját is viszi túrákra, és amikor a cicának nincs kedve mozogni, a háti hordozóban utazik, oké, ezek a hordozók nálunk annyira nem ismertek még, meg elég drágák, de vannak jók).

Egyébként a kerékpárra szerelhető (kormány, csomagtartó) megoldásoknál van egy súlytöbblet, és ha még nem vittél csomagtartón gyereket, haverodat, vagy nagyobb súlyú cuccot, vagy a kormányra akasztva bevásárlótáskát akár csak egy liter tejjel, akkor szokatlan lehet. Szóval ilyen tapasztalat nélkül nem kerékpártúrán kellene kezdeni megtanulni kezelni ezt, hanem biztonságosabb helyen. Én a jól szellőző hordozó hátizsákra szavaznék vagy az utánfutóra, a kutya méretétől függ.

2023. máj. 25. 11:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Azért azt gondolom érzékeled, hogy a kutyával bringázás és a kutyával túrázás az enyhén szólva eltérő cselekmény...
2023. máj. 25. 12:00
 16/18 anonim ***** válasza:

A hatizsakhoz annyit irnek, csak mert valaki irta, hogy 5 kilos tacskom van es tokeletesen jol erzi magat benne,gyakran hasznaluk hatizsakos hordozot, ha hosszabb vonatozasra megyunk pl.

Ő lefekszik benne, pont ugy, mintha otthon fekudne a kanapen, jokat alszik ilyenkor, szereti.

Szoval nem tudom ez mit ront a gerincen, de vilagositson fel valaki nyugodtan ha artalmas, lehet en vagyok tudatlan.

Nyilvan megfelelo meretu hatizsak kell, nem olyan, amiben ulni se tud a kutya.

Biciklivel mondjuk nem vallalnam be, de csak mert nem tudok biciklizni 🙈

2023. máj. 25. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:

16

Én írtam, hogy a tacsik getrince miatt nem tenném hátizsákba, mert van olyan típusú háti, amiben hosszába teszed bele a kutyát, gyakrlatilag állítva, és ahogy előre dőlsz a bringán, úgy felfekszik a hátadra. Nekem ez a kutyaszállító háti, én erre gondltam. :) De biztos van olyan típusó ami jó tacsinak.

2023. máj. 25. 12:23
 18/18 A kérdező kommentje:

Mint írtam is, a személyes tapasztalatoknak nagyon örülnék.

A sehogy nem opció. Nyaralni vinnénk magunkkal, ahol lesz biciklitúra is. Ezt kellene megoldanom. Otthon nagyon jól elvan egyedül, de pár napra nem hagyhatom otthon. Utazni utazik vidékre is, BKV-val is. Nagyon türelmes, nyugodt utazó. Nem szeretném magára hagyni ugy sem, hogy rábízom rokonokra. Rossz körülmények közül mentett kutya, tele szorongással, akinek nem gond az sem, ha fejjel lefelé utazik, csak velem lehessen. Szoval a kutya jön velem,bár még nem eldöntött, hogy miben.

2023. máj. 25. 17:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!