Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan ösztönözzem a kutyám...

Hogyan ösztönözzem a kutyám hogy sétáljon?

Figyelt kérdés

Adott egy 4 hónapos kan boston terrier.

Nagyjából kialakult a napi rutin.

Egyszerűen sajnos nincs kedve sétálni. Sikerül nagynehezen menni vele 200 métert, de folyamatosan leül lefekszik kúszik. Amikor jön 10 métert szuperül, akkor dícséret és jutalom falat. Majd ha elindulunk haza, teljesen meglódul. Akkor még húz is.

Szeretnénk vele legalább egy két kilómétert sétálni. De én már azzal is megelékszek ha ezt a 300-500 métert nem kínlódva tenné meg.

A hám rajta szokott lenni egész nap hogy szokja. Ez megy már amióta lehet sétáltatni.

2023. máj. 23. 11:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
Ilyen ezek a mai kutyák. A telefonjukat nyomkodják egész nap.
2023. máj. 23. 12:00
 2/15 anonim ***** válasza:
60%

Egy teljesen életképtelen fajtát sikerült választani 👏

Valószínűleg már most hiperventillál a melegtől, az is lehet, hogy zavarja a hám, vagy sokkolja a kinti környezet, mert nulla kölyökszocija volt. Innen nehéz megmondani.

Ha veszettül zihál, akkor a meleg, próbálkozz kora reggel, vagy késő este, mikor jobb az idő.

Ha ki tudod zárni a meleget, akkor adj rá nyakörvet, hátha csak a hám a baj. Ha nyakival sétál, akkor irány egy kisállatbolt és próbáld végig a hámokat, hogy van-e amelyik nem zavarja. Hosszú távon az ilyen nyomott orrú szerencsétleneknek jobb a hám.

Ha úgy látod, hátracsapja a fülét, méregeti a környzetét, akkor talán csak alulszocializált. Ezen képzéssel tudsz segíteni.

2023. máj. 23. 12:15
 3/15 anonim ***** válasza:
98%
Nyomott fejű fajta. Nem bírja a meleget. Meleg van. 4 hónapos kistestű kölyöknek nem is kell kilométereket sétálnia, pláne ha nyomott fejű.
2023. máj. 23. 12:28
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem még pici. Nekem a havanyéz keverék sokáig félt az utcán, örültem, ha 100 métert tudtunk sétálni anélkül, hogy hasravágná magát. Aztán lassan hosszászokott, és kinőtte a fosósságot.
2023. máj. 23. 12:33
 5/15 anonim ***** válasza:
98%
Meleg van most neki, ráadásul hirtelen jött a hideg idő után, meg még fiatal is. Vegyél neki hűtőmellényt, és csak keveset sétáljatok.
2023. máj. 23. 12:52
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Ne hallgass a sok eszetlenre. A 2-esnél a kutyád 100szor okosabb. Az a féleszű csak ezt tudja szajkózni. Nekem francia buldogom van. Minden nap kivittem sétálni. Kemény 6-8 hónapba telt , mikor csak magától rájött, hogy milyen jó dolog az. Addig jobbra, balra, 50 max 100 métert volt hajlandó jönni. Minden nap kivittem . Legalább az autókat , a közeli kutyákat megszokta. Tavaly novemberben, akkor volt 1 éves, egyszerűen " elindult". Most , a melegebb idő miatt korábban megyünk. Nem 9 kor , hanem 7 kor. Ki az erdőbe. Ott elengedem s spuri. A föld útról max 1 esetleg 2 métert tér le. Azon szaladgál, szaglászik. Ma a réten voltunk. Ott is szabadon jön megy. Mifelénk , mindenki így csinálja. Ezek a nem hivatalos kutyafuttatók. Nyugi , megszokja. Csak türelem.
2023. máj. 23. 18:06
 7/15 anonim ***** válasza:
55%

#6 jaj elnézést, megvan már másfél éve, és képes volt egy év után már sétálni is? 😃

De nem életképtelen, dehogy 😆

Majd amikor 5-6 evesen a belefullad a nyálába, mert a lagy szájpadlása elzárja a légutakat, térjünk vissza erre a kérdésre.

Nem. Szabad. Nyomott. Orrú. Kutyát. Venni!

2023. máj. 23. 19:42
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Létezik. Számukra. Lézeres. Műtét.

Mellesleg. Nem. Minden. Frenchienek. Van. Légzési. Problémája.

2023. máj. 23. 22:03
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Műtét kell a kutyának, hogy kapjon levegőt. Ember, ez neked oké?
2023. máj. 23. 22:13
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

A “Nem. Minden. Frenchienek. Van. Légzési. Problémája.”

Mondatból mit nem értettél meg?

2023. máj. 24. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!