Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez teljesen természetes vagy...

Ez teljesen természetes vagy baj van?

Figyelt kérdés

Tenyésztőtől vett német boxerem van,most 4 hónapos.

Ma nagyon jó idő volt,kivittem a rétre viszek ki vele vízet a biztonság kedvéért...van amikor nagyon hamar kifárad... van amikor több ideig elvan...labdázni szoktam vele,a vízet egy kis tálba kiöntöm neki ha szomjas lesz igyon..első német boxerem...

2010. okt. 10. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
mivel kéne h baj legyen???
2010. okt. 10. 19:13
 2/6 A kérdező kommentje:
hát hogy egyszer hamar elfárad máskor meg késön...
2010. okt. 10. 19:25
 3/6 anonim ***** válasza:
nem tudom. De sose terheld túl, mert a boxerek a rövid pofájuk miatt nehezen veszik a levegőt, és a nagy zihálásban meg is fulladhatnak.
2010. okt. 10. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:

nem lehet, hogy egyszer többet rohangál máskor meg kevesebbet? Az is lehet, hogy mielőtt elvitted azelőtt pihent másik esetben meg futkározott, játszott.

Nyugi semmi baj nincs :)

Ne hurrogjátok le azért mert aggódik a kutyusáért :)

2010. okt. 10. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
uccsó vagyok: nem az előzőknek írtam hanem ha valaki mégis ezt akarja írni :)
2010. okt. 10. 19:35
 6/6 MME ***** válasza:
100%

A boxer nagyon élénk, játékos, atletikus kutya, de a nyomott orra miatt a légzése alapból akadályozott.

Szóval tenyésztőtől kell megkérdezned, a tenyésztőnek kötelező felvilágosítást adnia a a tőle származó kutyák gazdáinak, tehát ezt mindenképp tedd meg! Ha nem kapsz megfelelő tájékoztatást, akkor más tenyésztőket is kérdezz a kutyák teherbírásáról és az intelmekről, illetve mire kell figyelni egészségügyi szempontból, mivel a légzése nem működhet rendesen emiatt a fajtajellegzetesség miatt.

A kutya mozgáshoz való kedve és terhelhetősége az időjárási viszonyoktól nagyban függ, és attól is, hogy egy mozgás mennyire intenzív, vagy mennyi ideig tart. Úgyhogy következtetéshez objektívan kell megfigyelned a kutyád - ugyanolyan intenzitású, ugyanolyan időtartamú és nagyon hasonló időjárási körülmények közötti mozgatást vegyél alapul hozzá.

És az sem normális, ha egy kutya átlagban fáradékonyabb, mint a fajtájából és saját természetéből adódna - ilyenkor állatorvos és alapos kivizsgálás!

Másrészt egy 4 hónapos kölyökről van szó - ez a változékony mozgáskedv életkori sajátosság is lehet.

Ez is akkor gyanús, ha jóval előbb kezd erősen zihálni, mint elvileg kéne.

De diszplázia szűrésre ugye viszed majd 6 hónapos korában?

2010. okt. 10. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!