Szeretnénk örökbe fogadni egy kutyát, de hivatalosan nem kapunk mert elmúltunk 70 és a menhely nagyon meg is alázott bennünket. A kutya legyen fiú, nem nehezebb mint 15 kiló, fekete és kerti lakásban nevelt. Nem baj ha idős. Lehetséges kapni?
Facebookon belépsz ingyen elvihető kutyás csoportokba. Ezt szépen ott kiírod, és fél órán belül lesz is kutyád.
Rengeteg idős kutyát hirdetnek. Nem fognak megalázni
Facebook csoportban keressetek, de ne írjátok oda, hogy idősek vagytok. Vagy akár fiatalabb rokonotokon keresztül intézzétek. A menhelyeknek rengeteg elvárása van, saját maguk alatt vágják a fát az ilyen hülye elvárásaikkal (egy csomó menhely nem is azért van, hogy ténylegesen kutyát mentsen), sokkal több értelme van Facebookon keresztül kéz alól magánszemélytől kutyát menteni pont az ilyen elvárások nemléte miatt, vannak emberek akik pont emiatt segítenek a menhely megkerülésben.
Gondolom puli, mudi keverék lenne ideális.
Kisebb, vidéki menhelyeket keressetek fel, esetleg kisebb civil állatvédőket. Ha írsz települést, tudunk is ajánlani.
Párom nagyszülei is 70+-osok, most fogadtak örökbe egy idősebb kutyát.
Én az egyik fajamentés munkáját támogatom és követem nyomon. Hozzájuk a kutyák legnagyobb része úgy kerül be, hogy az idős gazdi meghal, a rokonoknak meg nem kell a kutya. :( Szóval megértem ezt a szabályozást. Mert lehet hogy van bennetek még 10-15 év, de az is lehet hogy csak 5, nem tudhatod. Vagy egyszerűen csak nem lesz erőtök sétálni vinni. Ők pedig elsősorban a kutya érdekeit nézik, nem a gazdajelöltek igényeit akarják kielégíteni, és szeirntem ez is tök érthető.
Persze megértem, hogy szeretnétek kutyát, valószínűleg én sem bírnék magammal és akarnék, főleg nyugdíjasan, hogy kimozdítson, szóval titeket is abszolút megértelek. :) Szerintem is magánszemélyektől érdemes örökbefogadni, őket nem fogja érdekelni a kutya hosszútávú jövője. De tényleg idősebb kutyát. Egyrészt hogy nehogy túléljen titeket, másrészt meg hogy ne legyen túl aktív hozzátok.
"mi még élhetünk 10-15 évet"
És bocs, de mi van akkor ha nem?
Jó, tudom ilyenkor jön az hogy a fiatal is meghalhat. De azért valljuk be, nálatok nagyobb esély van rá és lehet hogy egyik napról a másikra. Már bocsi. De tényleg, akkor mi lesz a kutyával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!