250 ezer forint egy golden retrieverért realáis ár?
Sziasztok.
Szeretnék egy ilyen kutyust. Kaptam egy ilyen ár ajánlatot, azonban letaglóztam.
Nem gondoltam volna, hogy ennyibe kerül ez a kutyafajta, eddig nekem mindig keverék kutyusaim voltak, de régi álmom egy ilyen kutya.
Az a baj, hogy azért se tudom mennyikèrt mennek ezek a kutyák, mert noha sok hirdetés van goldenekről eddig ez tetszett csak. Hónapok óta böngészem.
Mindenhol csak vaj színűt látok( krém), de én aranyszínűt szeretnék, vagyis azt a barnàt..., ami olyan mint a vizsla színe.
Végre találtam egy ilyen hirdetést, de pàrom szerint ez rengeteg ez a pénz, meg szerintem is, de most nem tudom mi tévő legyek.
Segítetek kérlek. Várjak hátha lesz a nyáron még hirdetés arany goldenről esetleg olcsóbban?
Én max. 150 ezret gondoltam érte. Laikusként..
Annyira imádom mikor a totál hozzá nem értők meg akarják magyarázni mi mennyibe kerül a tenyésztés során, meg a "na számolgass csak utána" szöveget nyomják, mikor ők maguk sem számoltak utána soha, mert nem is tudják mi mennyibe kerül, csak valahol hallották aztán ismétlik tovább. :D
Ha "ügyes" vagy akkor normális kölyköt, szabályosan ki tudsz hozni 100 ezer pénzből, 150-ért már haszonnal adod el. Halkan jegyezném meg a tényeket...
Ha csak a kötelező dolgokat csinálod és itthoni, nem versenyeztett szülőktől van, simán kijön 200-ból egy felkapottabb golden is. Az 5-600 ezres árak már továbbtenyésztésre és kiállításra bőven alkalmas egyedek.
Az is jól mutatja mennyire nem értenek hozzá a legtöbben, hogy mindig a diszpláziával dobálóznak, mikor csak mozgásszervrendszeri vizsgálatból van vagy 6-7 féle, ebből egy a diszplázia. Olyan könnyen dobálóznak egyesek a papíros szaporító dumával is, ennyi erővel én meg az általatok kedvelt tenyésztőket szólhatnám le, mert én röntgeneztettem csípőtől kezdve, térden, gerincen, nyakon át a vállig, könyökig, nem csak a csípődiszpláziát (egyébként válnál is lehet). Utána meg jöhetnek a genetikai összeférhetetlenségek, betegségek, ezt is sokan elintézik egy PRA teszttel, holott itt is tucatnyi van. Nyilván aki végigcsináltatja annak a kölykei 600 ezerbe fognak kerülni, aki nem annak 200-ba. Az is egy baromság, hogy a szapis mindig beteg lesz, a legtöbbjük nem az, csak valamivel rizikósabb és garancia nincs rá. Ja, hogy sokszor tenyésztő sem ad garanciát ám, el kéne olvasni az adásvételit... És egyáltalán nem biztos, hogy a csoda 600 ezres kölyköd egy olyan tenyésztőtől van aki végigzongorázott minden vizsgálatot, lehet simán csak lehúzkod. Aztán még mindig vannak olyan kérdések, mint a daganatok, gyomorcsavarodás, bélcsavarodás, méhgyulladás stb. aránya a felmenő ágon, valamelyik tenyésztő ezt is figyelembe veszi aminél magas azt nem tenyészti tovább. Vannak valóban komoly tenyásztők, de ők jó ha kitesznek 1-2%-ot az összesből, a többi a ti szavaitokkal élve papíros szaporító mind, ti semmi más alapján nem ítélitek meg, csak az szerint melyik szimpatikus nektek. Hát ez nem így működik... :D
Az összes kommentből könnyedén le lehet szűrni melyikőtök ért hozzá, látja át és ki az aki csak továbbmajmolja a Facebookon olvasottakat.
Igen, annyira szeretem, amikor hozzá nem értők írkálnak baromságot. Mint te, utolsó. Egyetlen dp van? Most újdonságot mondok, nem egy dp van, hanem van 3 féle is. (Meg még néhány ritkább típus, ugyanis ez egy gyűjtő fogalom.)
A többi hülyeségedre nem is térek ki, kár a szóért.
Én normális tenyésztőtől vettem más fajtát, de ennél drágábban, minden papírral.
A kutya egy álom. Igaz heti többször járunk kutyasuliba. Gyorsan tanul, a lakásban semmit nem piszkál, csak a saját játékait. Most 9 hónapos, de adott helyzetben felnőtteket hajazó módon nyugisan viselkedik (de megkapja a kellő mozgási lehetőséget is persze).
A tenyésztője 2-3 hetente utazik Európa-szerte a kutyáival kiállításra. 1 szukának élete során 2, max. 3 alma van. A kölykök és a mamakutya maximális odafigyelést kapnak, ha kell, óránként rájuk néznek, éjjel-nappal. A nyugger tenyészkutyák is náluk élnek. Ez azért nem kevés költség. Egyáltalán nem sajnáltam a vételárat tőle (bár húzós tétel volt egyszerre).
Korábban nekem is menhelyi kutyáim voltak, csak szerettem volna egy kölyköt felnevelni egyszer én is, és terveim vannak a kutyámmal, tehát biztosan a tervekhez illő jó képességű, és nem traumatizált kutya kellett. Tudom, hogy menhelyi kutyákból is lehet pld. terápiás kutyát nevelni, de ha mégsem jön össze, nekem a koromnál fogva már nincs második próbálkozásra lehetőségem.
Ezt csak azért írom, hogy van amikor okkal a drága, de biztos kutyát praktikus választani felelős mérlegeléssel.
A közeli menhely meg a vásárlás idején kapott kb. másfél örökbefogadásnyi adományt.
Egyébként a Baráthegyinél kölyöknevelőnek folyamatosan lehet jelentkezni, csak akkor ugye nem magadnak neveled fel a kutyát, viszont érdekes tapasztalat lehet, és nagyon sokat tanulhatsz általa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!