Milyen kutyatok van? Es melyik nem “ugatos” tipus?
Sziasztok
Parommal most koltoztunk uj lakasba
Nagyon szeretnenk egy kiskutyat
(Max kozepes meretut)
Nyilvan vannak kedvenc fajtaink de minden kutyat imadunk igy barmilyet befogadnank
Viszont mivel uj lakok vagyunk nem szeretnenk problemat a szomszedokkal
Igy olyan kutyust szeretnenk akit ha otthon hagyunk amig dolgozunk (5:30tol-14:00) addig nyugodtan elpihengetne maganak
Tippek? Tapasztalatok?
(Kolyok kutyat nyilvan nem valasztanank mert nem hagynank magara ilyen sok idore inkabb 1 eves kortol szamitva)
18!
"egyik sem az a típus,ami hall valamit 1km-ről és nekiáll vonyítani."
Az én fekete spánielem pont ilyen volt. Mint egy farkas. Vonított mindenre! De imádtam a hangját...
Már nem él. 15 évig volt velem...
Menhelyes keverék kutyám, terrier-juhászkutya keverék, 16 kilós, most lesz 10 éve, hogy örökbe fogadtuk, akkor 4 éves volt és a 10 év alatt egyetlen egyszer sem hallottuk ugatni. A szomszédok sem, mert sokáig megkérdeztük, nem-e ugatott, mondták, hogy azt se tudták, hogy van itt kutya.
Nagyon nyugodt, szelíd, türelmes, barátságos és kedves kutya. Kint azért aktivizálja magát, szeret ásni, ilyenkor hazaérve lavóros tappancsmosás van, lazán tűri, ahogy a házi karomvágást és otthoni 3 órán át tartó ollós bundanyírást is. Más kutyákra sem támad, ha őt ugatják, simán csak kikerüli őket nagy ívben. Nagyon okos, első pillanattól szobatiszta.
Szerintem nagyon is megéri menhelyről, sintértelepről örökbe fogadni, meg a lelkednek is nagyon jó érzés, olyan hálás ez a kutya, annyira tudja értékelni a jót, miután oly sokáig rossz sora volt, évekig menhelyen, előtte utcán.
Ha erre neveled, nem ugat majd, viszont melyikőtök marad otthon legalább az első héten, míg rászoktatjátok a kutyát a napirendetekre, és hagyjátok otthon fokozatosan több időre?
És mi a B terv, ha a szomszéd már az első hónapban feljelent, mert mégis ugat a kutya non-stop?
Kedves 23
Valoszinuleg egy hetre semelyikunk mert emberek vagyunk es penzbol elunk gondolom te is
Valoszinuleg egy penteki napon hoznank haza hamarabb vegzek a munkaval aztan vasarnapig vele lennenk vegig
De szerintem 8 orara magara hagyni egy normal korosztalyu egeszseges kiskutyat rendben van
Mi mint ahogy fent emlitettem 2kor mar otthon vagyunk onnantol nem ugat a kutya
A hazban rengeteg kutya van egyebkent
Es megprobalunk segitseggel olyan kutyat valasztani aki nyugidtabb termesztu
Nyilvan neveles kerdese is
De ha az erdekelne vissza vinnenk e
Rajtam mulik Nem
Ha mar felelosseget vallalok egy kutyaert hozza igazitom az eletem
De ha okosabbnak latom vissza vinni a menhelyre mert nalunk nem erezne
Bezarva jol magat akkor vissza vinnem .
Akarmilyen gonoszul hangzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!