Milyen kutyatok van? Es melyik nem “ugatos” tipus?
Figyelt kérdés
Sziasztok
Parommal most koltoztunk uj lakasba
Nagyon szeretnenk egy kiskutyat
(Max kozepes meretut)
Nyilvan vannak kedvenc fajtaink de minden kutyat imadunk igy barmilyet befogadnank
Viszont mivel uj lakok vagyunk nem szeretnenk problemat a szomszedokkal
Igy olyan kutyust szeretnenk akit ha otthon hagyunk amig dolgozunk (5:30tol-14:00) addig nyugodtan elpihengetne maganak
Tippek? Tapasztalatok?
(Kolyok kutyat nyilvan nem valasztanank mert nem hagynank magara ilyen sok idore inkabb 1 eves kortol szamitva)
2023. máj. 9. 09:45
12/24 anonim válasza:
#4 az én kutyámat csendesnek mondták a gondozók. Ott valóban egy hangja nem volt. Nálunk érdekes mód megjött a hangja és ő a legugatósabb a 3 kutyám közül :D szóval erre sem alapoznék
13/24 VikiNiki128 válasza:
Nekem mudim van nem ugat sokat, de lakásba nem ajánlanám mert nagyon sok mozgás kell neki. Nagymamámnak drótszőrű tacsi keveréke van ő szinte sosem ugat, de ez még rengeteg mindentől függ
14/24 anonim válasza:
A menhelyi kutyában az is csúnyán mondva praktikus, hogyha mégsem viselkedik úgy a kutyus ahogy azt a menhely megjósolta akkor megint csak csúnyán mondva visszaveszik és másikat ajánlanak helyette.
15/24 anonim válasza:
Ne vállalj kutyát, ha 8 órára bezárod a lakásba, séta nélkül.
16/24 anonim válasza:
Húgomnak shar pei volt. Az meg se szólalt egész életében.
17/24 anonim válasza:
Vannak ugatósságra hajlamosabb fajták, pl. spitz, pumi, de a nem ugatósnak mondott kutyáknál is foglalkozás, fárasztás és nevelés függvénye. Nekem mentettem van, nem fajtatiszta.
18/24 anonim válasza:
Én ismerek egy jack russelt, annak ilyen nagyon halk fura ugatása van, ez eddig a leghalkabn,amit hallottam. A havanesenk ritkán ugatott. Illetve a spánielünk sem ugat sokat. Szóval ezek közül egyik sem az a típus,ami hall valamit 1km-ről és nekiáll vonyítani.
19/24 anonim válasza:
#15 tudjuk, itt senki nem dolgozik, aki kutyát tart :D simán elvan egy felnőtt, egészséges kutya 8 órát a lakásban
20/24 anonim válasza:
Nekem két beagle kutyám van. Az egyik szeret ugatni, de azért nem ugat egész nap, szóval ilyenről szó sincs, de azért ő olyan szituációban, mint pl. ha a kerítésünk előtt megy fél centire egy kutya és csigatempóban, na arra azért ugat. Egy csendesebb utcában lakunk, ha valaki sokáig tököl a kerítésünk előtt, akkor arra hajlamos ugatni összességében, de amúgy nem az a "mindent is megugat kutya", általában ez lekorlátozódik arra, hogyha egy kutya sokáig a kerítésünk közelében van, akkor arra ugat. Illetve van a másik beagle kutyám, és ő általában nem annyira érdekelt abban, hogy mi folyik az utcán, viszont a rossz szokása az, hogyha a másik kutyám ugat, akkor megy és ugat a kutyámra. De szó szerint, a más kutyámra néz és ugat közben, de amúgy az utcán sétáló kutyák nemigazán érdeklik őt, szerintem ha egyedüli kutya lenne, akkor egyáltalán nem is hallanánk a hangját. De amúgy ő menhelyi kutya, és ott azt mondták, hogy az előző gazdánál elvileg le-föl rohangált a kerítésnél és mindenkire ugatott. Hát, nálunk egyáltalán nem így viselkedik. :D Illetve volt még egy labradorom, ő sosem ugatott. De ebből is látszik, hogy hiába van 2 beagle kutyám, az egyik ilyen, a másik olyan. De amúgy nem mondanám vészesnek azt a mennyiséget, amennyit ugatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!