Mi az ami nem vízkövesedik?
ha naponta egyszer áttörlöd fémdörzsivel, nem lesz vízköves. nem kell órákig sikálni, csak mindenhol alaposan.
Amúgy is a vizes tálat illik naponta megtisztítani, mert az ivás során nyál kerül bele.
Heti egyszer vagy ketszer beaztatod a taljat egy kis ecetes vizbe kb 20 percre, atsikalod, es csokolom, nincs vizko.
Amugy nekunk keramia tal van, az is vizkovesedik. All benne a viz, emiatt van, ezzel nem tudsz mit csinalni.
En amugy naponta elmosogatom a taljat, igy is vizkoves lesz.
Bar nem fem dorzsivel, ahogy az elso ajanlja, de kiprobalom ezt is :)
12:24
Mivel szűröd? Remélem nem ezt fordított ozmózisos desztvizet itatod velük...
Ásványvíz?
Tengeri cociknak az van az itatóikban, de nem vízköves.
Elvileg ha árnékos helyre teszed kevés légmozgással és jobb hőszigeleléssel, akkor kevésbé fog párolgni. Ez akár még segíthet is.
De alapvetően osztom az előttem szólók véleményét, ha kemény a víz, akkor vízköves leszel. Le kell néha savazni és kész.
Csak vigyázz, mert a háztartási sósavtól foltos lesz a fém, én így jártam :/
Én reggel és este is elöblítem alaposan a vizes tálat,mivel az egyik szakállas kutya,homokot/sarat belemossa a vízbe 😅 reggeli séta után miután ittak akkor mosom és friss víz,meg mikor vacsorát kapnak akkor is kicserélem.
Kb 2-3 hetente ecetes vízbe áztatas pár óráig. Aztán jól kimosom. Keramia van nekünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!