Hogyan tudom lejjebb csökkenteni az akváriumomban a vízkövesedést?
Én meg nem vagyok benne biztos, hogy vízkő.
A vízfelszínen szinte biztos, hogy nem. Az akvárium falára ki tud ülni a vízkő, oda, ahonnan elpárolog a víz, egy csíkba. De magában a vízben nincsenek szemcsék.
Legalábbis vízkőszemcsék biztos nincsenek.
Az oldalával azt tudod csinálni, hogy leengedsz egy kicsit a vízből, aztán 20%-os ecettel vagy 10%-os sósavval szivaccsal vagy papírtörlővel áttörlöd, aztán tiszta vízzel, és újra feltöltöd.
Ja, és elfelejtettem mondani, nincs olyan szer, amiről beszélsz.
Elhiszem, hogy így árulják, de ettől még ez egy nem létező szer.
ha nem vízkő akkor micsoda? Én eddig meg voltam róla győződve.
A szernek utánanéztem, vízkőre nem jó, én tudtam rosszul. Tetra AquaSafe egyébként.
Nem tudom, mi lehet.
Azt tudom, hogy az ásványi sók oldott állapotban vannak a vízben, és nincsenek a vízben vagy a felszínen szemcsék.
Ha elpárolog a víz, marad a vízkő. Ez rendben van. De hogy magában a vízben szemcsék legyenek...
Kiszedted? Kemény? Sósavra pezseg?
Köszönöm a válaszokat
Fent említettem a nevét a szernek. A szemcséket néztem, kemények, apró kavicshoz hasonlítanak, a víz tetején úsznak, az akvárium falán csak érezni lehet, és le tudom törölni a kezemmel. Sósavra nem néztem mit reagál.
Azt olvastam, hogy lágy vizet lehet kapni Tescoban, meg hasonló helyeken. Azzal tudok lágyítani? Ha igen, hogyan? Összeöntöm a csapvízzel?
Igen, összeöntöd.
De ez megváltoztatja a pH-t is, úgyhogy óvatosan.
Legyen egy cél, pl fele ioncserélt fele csapvíz, és ezt az arányt lassan érd el, mondjuk 1-2 hét alatt.
De akkor onnantól kezdve az összes részleges vízcserét ezzel az arányú keverékkel kell végezned, mindig!
Szóval előbb derítsd ki hogy mi az, (nekem még mindig gyanús) és utána vágj bele ebbe a lágyításba.
Pár napos kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__7..
...mikor indult az akvárium, mennyi növény van benne?
Csak mert a növények is képesek elég fura szarokat eregetni magukból, ha bestresszelnek a környezetváltozástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!