Szomszéd kutyájának ugatását hogyan lehet megszüntetni?
Elsősorban a szomszédnak kellene szólni, mert ha ezt csak távollétében csinálja a kutya, akkor lehet, hogy nem is tud róla. Én nem sértődtem meg, ha szólnak a szomszédok ilyenért, ha távollétemben zajt csinált volna a kutyám, mikor hozzám került, és akkor tud a gazdi kezelni egy problémát, ha tud a problémáról, nyilván amikor nincs otthon, akkor nem tudja, mi történik otthon. Nálam azért múlt idő, mert azóta van kamerám, és látom, hogy mit csinál. A szomszédok csak hónapokkal később jelezték, mikor megláttak a kutyával, hogy nem is tudták, hogy van, mert sose hallják, szóval akkor megnyugodtam, hogy nincs szeparációs szorongása (más jele sem volt, nem rombolt, nem csinált romokat).
Persze, ha a szomszéd eleve problémás ember, akkor nehezebben kivitelezhető egyenesen odamenni hozzá. Akkor indíts birtokvédelmi eljárást.
Távirányító?
Oszt' leveszed a hangerőt ...
Régen az egyszerű emberek kapával, kaszával, kardal védték meg otthonaikat, manapság meg olyan puhányok és személyiségileg nullák, hogy egy kutyával és egy részeges állatkínzó disznóval nem képesek lerendezni a problémájukat. Minek itt nyafizni, ha az állam emberei csak adót szednek, de a kisember problémáit nem képesek megoldani?
Kérdező - növessz tököt a lábad közé és old meg ezt az egyszerű problémát!
Hidd el, nem fog jönni Columbo őrmester, hogy számon kérje a jogos önérvényesítésedet.
Természetesen nem kell sérteni a hivatalos szervek érdekeit. A hivatalos szervek semmit sem tesznek az állampolgárok érdekeit illetően, ha nem fűződik az ilyesmihez közvetlen érdekük.
Mindez értelmében az önbíráskodást csak akkor büntetik, ha tálcán kínálják fel nekik az ügyet, és ők a fontosságukat bizonyíthatják az áldozat meghurcolásával.
A megoldás tehát az, hogy nem kell senki orrára kötni az önbíráskodást. Nem kell dicsekedni a kocsmában, rokonoknál, stb. - így az esetleges problémák esélye a lottóötöshöz konvergál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!