Hozzáértő tapasztalt kutyásnak lehet tekinteni valakit, akinek már gyerekkora óta több kutyája is volt, de egyiket sem tudta rendesen megnevelni?
Tapasztaltnak tapasztaltak, de nem hozzáértőek. Rajtuk kívül én még azokat nem bírom, akik onnantól, hogy az első kutyájuk tud tűrhetően viselkedni, szakértőnek nevezik magukat, meg kitalálják, hogy az a kutya milyen problémásan is indult ;)
Én igyekszem olyanoktól tanulni, akik fel tudnak valamilyen eredményt mutatni és - ez szakértelem független, de - utálom, ha valaki nagyon el van szállva magától és agresszívan reklámozza magát.
A kedvenceim azok, akik kérés nélkül osztogatnak tanácsokat egy labrador kaliberű kutya felnevelése után, hogy hogyan kéne bánnom a terrieremmel, aki amúgy már annyi sporteredményt elért, amennyit az ő kutyájuk sose fog. Érdekes, hogy akiknek volt már igazán bunkó, k"csög kutyája, azok jobban átgondolják, hogy mikor szórják az észt, hiába tudnak másik 2-3 tökéletes kutyát felmutatni.
Nagyon egyetértek 4-es.
A labrador kaliber nekem is megvan, a másik kedvencem a Mali/nj neves tenyésztőtől, szóval arra van szelektalva a kutya generációk óta, hogy a lehető legegyüttműködőbb, a gazdi minden kívánságát lesse. És nyilván a lehető legjobb szocializaciot, kutyasulit, mindent kapott babakora ota. És osztják az észt 😅 Nyilván az ő nevelésükben is van munka, de ezerszer nehezebb dolgom volt nekem (nagy mozgasigényű, önálló vadaszkutya és 2* félelmi agresszív, vert, 0 szocializációt kapott) kutyával. Nyilván mindenki azt választ, amit akar, de nem tartom hitelesnek, amikor osztják az észt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!