Akinek nagytestű kutyája van,az nem fél,hogy egyszer megharapja őt a kutya?
A kutya a harapás előtt mindig ad 10-12 jelzést. Az más kérdés, hogy a legtöbb ember (gondolom a családod sem) egyszerűen nem elég művelt és tudatos, hogy ezt észre vegye.
A kutya nem kattan be. Nem tudom ezt a baromságot honnan vetted.
De a kérdés kb olyan értelmi szinten van, mintha én azt állítanám, hogy mindenki, aki gyereket csinál, rettegjen, mert a gyerek bármikor megőrülhet és álmában leszúrhatja a szüleit.
Van gyerekem,kutyam és macskám is, de az tuti,hogy a közelébe sem megyünk nagy kutyáknak,nem kell aggódni.
Vakvezető kutyán lovagló: fogalmam sincs, googlezd ki helyettem.
Azért nem válaszolsz a vakvezetős kérdésre, mert nincs ilyen. Ahogyan háborús övezetben dolgozó, bombakereső, kábítószer kereső, földrengésnél dolgozó keresőkutyák, vízi- és hegyimentő kutyák sem támadnak a gazdáikra. Mert egy kutya nem kattan meg csak úgy, sem a kicsi, sem a nagy. Még az illegális viadalokon harcoltatott bull típusú kutyákat is arra szelektálták, hogy emberre ne támadjon, nem támadhatott emberre, mert az embernek ki kellett tudnia szedni a harcból magas ösztönszituációban úgy, hogy a kutya nem kaphatott oda az embernek.
Milyen kutya támadja meg mégis a gazdáját?
- a nem megfelelően tartott/nevelt
- amelyiknek súlyos idegrendszeri betegsége van, nem szűrték ki valamiért tenyésztésnél vagy szaporítós, és a rosszabb forgatóköny jött be (nem nagytestű, de az Élj Már Dog Rehabnál egy Luna nevű bulldog feltehetően ilyen betegség miatt nem volt örökbe adható, tenyésztőtől vették a gazdái, jól tartották, majd elkezdett támadni, sokat küzdöttek érte, nem tudom, mire voltak szűrve a szülők, és hogy az alomtestvéreinél volt-e hasonló probléma)
A kutya OK NÉLKÜL nem támad, főleg az etető kezet, a gazdáját nem támadja meg. Ok mindig van, ha látszólag nincs, azaz jól van tartva, megfelelően foglalkoznak vele, akkor valószínűleg betegség, sérülés áll a háttérben. De nem kattannak meg csak úgy. Egyébként ez kistestűekre is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!