Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy többnyire...

Miért van az, hogy többnyire lecsúszott, alja nép tartja a pitbullt?

Figyelt kérdés
Senkiháziak, kisebbség, ocsmány züllött népnél látom leginkább ezt a fajtát.

2023. ápr. 29. 09:08
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Vagy erről, ahol 7-8 hetes kutyák "játszanak". Ilyet más fajtánál nem látni.

https://www.youtube.com/shorts/z6UtgfxT-Og

2023. ápr. 30. 08:18
 22/42 anonim ***** válasza:
80%

Ne erolkodj kérdező. Van egy réteg pitbull fanatikus akik soha nem ismerik el hogy agresszívabb mint a többi fajta.

Pedig igenis bármennyire fáj van amit megfelelő neveléssel sem lehet befolyásolni. Ahogy nálunk embereknél is vannak problémásabb gyerekek, kevésbé problemasak, viselkedés zavarosak, tehetségesek stb.

A kutya fajták között is vannak amik hajlamosabbak az agresszióra mint mások. Amelyiket tanítani kell arra hogy ne legyen agresszív az valójában akkor agresszív fajta.

Érdekes, az én huskymat soha nem kellett arra tanítani hogy ne legyen agresszív. És a fajtajara általában ez a jellemző hogy barátságosak.

Persze kivétel mindenhol van szóval ne jöjjön senki azzal hogy az unokatesom szomszedjat pont az harapta meg.

Cserébe mondjuk a husky egy nem kifejezetten okos fajta. Imádom, szeretem de tudom hogy soha nem lesznek olyan képességei mint egy bordernek vagy egy belga juhasznak. Mert tudom hogy utóbbi kettőnek meg az intelligenciaja a fajta jellemző.

Szóval vannak tulajdonsagok amik egyik fajtára jobban jellemzők mint a többire. Ezt lehet tagadni de hülyeség, attól még nem lesz igazatok.

2023. ápr. 30. 08:41
 23/42 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, te vagy nagyon ostoba vagy, vagy egyszerűen fanatikusan gyűlölöd ezt a fajtát.

Ha van egy foxim, akkor rákészülök, hogy pockozni fog, nyulazni fog. De neveléssel le lehet állítani. Ha van agaram, rákészülök, hogy elindul, ha nyulat lát. De neveléssel lenevelhető. Ha van egy kaum, rákészülök, hogy nem lesz cukimuki az idegenekkel. De neveléssel ez megoldható. Ha van egy pitem, rákészülök, hogy kutyázni fog. De neveléssel és szocializációval nem fog.

A genetika fontos, sokat ad, de az csak 50%-ban meghatározó!

Remélem azt azért nem kell neked elmagyarázni, hogy a nevelés mit jelent.

2023. ápr. 30. 08:41
 24/42 A kérdező kommentje:
Akkor azt mivel magyarázod kedves ostobázó válaszadó, hogy nem egy olyan pitbull ölt családon belül, amelyikkel 8-10 évig semmi gond nem volt? Aztán egyszer csak bekattant és ölt.
2023. ápr. 30. 08:49
 25/42 anonim ***** válasza:
81%

Honnan tudod, hogy semmi gond nem volt? Hogy a kutyának nem voltak olyan jelzései, amit a gazda nem vett észre vagy rosszul kezelt?

Olyan nincs, hogy egy kutya bekattan! Ahhoz nagyon durva nevelési eltolások, tartási körülmények kellenek!

2023. ápr. 30. 09:13
 26/42 A kérdező kommentje:
Ezek szerint te azt mondod, hogy a pitbull gazdákkal van a gond, nem a fajtával? Minden más fajtát tartó gazda sokkal jobban odafigyel, mint a pitbull gazdik? Észlelik a jelzéseket, és emiatt nem öl a többi fajta olyan gyakorisággal, mint a pitbull?
2023. ápr. 30. 09:22
 27/42 anonim ***** válasza:
85%

Azt mondom, hogy nem tudsz értelmezni még egy egyszerű szöveget sem. Ha a habitusának megfelelően tartanak és nevelnek egy kutyát, nincs baj. Ha egy kaut úgy nevelnek fel, mint egy labradort, abból baj lesz.

Ha a gazda megfelelően reagálja le a bull típusú kutyájának a viselkedését, nem lesz baj. Ha ezt nem teszi, baj lesz. És ez a nevelés! Igen, minden esetben a gazda a hibás!

2023. ápr. 30. 13:14
 28/42 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg azok tartanak ilyen vagy ilyesmi fajtákat. Meg a százkilós dögöket.
2023. ápr. 30. 18:19
 29/42 A kérdező kommentje:

#27 szerintem te nem tudod értelmezni a szöveget és már nem tudom hányadjára nem válaszolsz a kérdéseimre, csak terelsz.

Ezek szerint a te elméleted szerint a pitbull gazdákkal van a gond, és sokkal több közöttük az olyan, akinek nem való pitbull, mint minden más egyéb fajtánál. Ez magyarázza azt, hogy a halálos támadások 60-80%-t pitbullok követik el.

2023. máj. 1. 09:59
 30/42 A kérdező kommentje:

Illetve ezt mivel magyarázod?

https://www.youtube.com/watch?v=M778vpNlsig

Ezek 7-8 hetes kutyák. Itt még nem beszélhetünk nevelésről. Ez genetika.

2023. máj. 1. 10:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!