Miért van az, hogy többnyire lecsúszott, alja nép tartja a pitbullt?
A #3-as válaszolóval egyetértek.
Én is Wegera, a kommunikátor Facebook oldalát tudom ajánlani.
A pitbull genetikailag nem agresszív - az emberre legalábbis.
Ugye a meccsek után (vagy közben) szét kell szedni a kutyákat, és a szétválasztó embert nem kéne megharapni.
Ezen kívül a gondozót, gazdit sem.
Amelyik kutya agresszív volt az emberekkel szemben, azokat kizárták a tenyésztésből.
A piteket amúgy nagyon szeretem. Szerintem aranyosak, és - megfelelő neveléssel - nagyon jófejek :)
Sajnos volt olyan, hogy mentem az utcán, és jött velem szemben egy eléggé negatív aurát sugárzó csapat. Volt velük egy pitbull is.
Nem akartak tőlem amúgy semmit, még rám se néztek (én se rájuk, mindenki ment a maga dolgára), de a kutya mégis kiugrott felém. Alig bírták megfékezni.
Kérdező, akikről te beszélsz, azok bull típusú keverékeket tartanak. Kb pont annyira vannak messze azok a kutyák a pittől, mint a yorkitól.
Aki valóban pit bullt tart, azok dolgoznak is a kutyákkal és jellemzően igen jól, felelősség teljesen tartják őket.
És igen, van genetikának is szerepe, de megfelelő neveléssel, tartással minden egészséges kutya biztonságosan tartható és városba illeszthető.
A pitbull genetikájában benne van a harc és az ölés. - ez természetesen nem igaz, ha neveled és nem valami szapis idegbeteg állatod van, akkor NEM támad rád.
Soha!
Szóval nem genetika. Akkor erről mi a vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!