Miért jó a kutyákat kizárólag száraztáppal etetni?
A táp előnyei:
- sokáig eláll, száraz, hűvös helyen, így egyszerre nagyobb mennyiséget tudsz megvásárolni, és ritkábban kell pótolni, ha elfogy
- egyszerűen és gyorsan megoldható a kutya etetése
- nem kell számolni, a csomagoláson minden rajta van, ami alapján eldöntheted, hogy melyik fajtát adod a kutyádnak
Hirtelen ezek jutottak eszembe, amiért ilyen elterjedtek lehetnek a tápok.
UI.: Nem kívánok állástfoglalni, hogy a táp jó e vagy sem, a kérdésre próbáltam válaszolni, ami nem egyenlő feltétlenül a véleményemmel.
A prémium minőségű tápokban tényleg minden benne van amire szükségük van, így nem fordulhat elő az, hogy pl valami hiánybetegsége lesz, mert nem jól állítom össze a menüjét.
Jó a fogainak hogy nem puhát eszik. Erre mondjuk a nyers hús és a csont is jó, de pl a maradék és a nedvestáp nem.
Kényelmes, tiszta, könnyen adagolható, könnyen beszerezhető, könnyen tárolható.
Szerintem jó bizonyíték a tápok hasznossága mellett, hogy jócskán megnőtt a kutyák élettartama az utóbbi évtizedekben, sokkal tovább élnek mint régen a maradékon tartás idején. Persze ebben más tényezők is közre játszanak, pl már vannak nekik mindenféle étrend kiegészítők, sokan egyből orvoshoz szaladunk ha találunk egy görbe szőrszálat, és hosszasan küzdünk az idős kutyáink életéért.
Szóval én úgy gondolom hogy táppal etetni jó a kutyának, kényelmes a gazdinak. De azt azért megjegyezném, hogy ha lenne elég nagy mélyhűtőm, és nem tartanék attól hogy elbénázom, akkor BARF-ozna a kutya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!