Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 20-25 fokban le lehet vinni a...

20-25 fokban le lehet vinni a kutyát fürdeni?

Figyelt kérdés
A kutyám imád a vízben játszani, ezért jó időben leginkább a környező forrásokhoz/patakokhoz szoktam vinni fürdeni. Viszont nem akarom hogy megbetegedjen, vagy hogy 2 órát vacogjon utána szegény mire megszárad (őt nem érdekli hogy fázik, télen is simán beleugrana a vízbe). Ausztrál juhászkutya egyébként, szóval nem is szárad olyan gyorsan a bundája miatt, mint mondjuk egy vizsla. Szerintetek?

2023. ápr. 23. 09:14
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Nem hiszem. Talán még várnod kéne egy pár fokot.
2023. ápr. 23. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
30%
A víz is hideg.
2023. ápr. 23. 10:06
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Igazából ez főleg a kutyádtol függ. Én már viszem vizezni, persze nem hosszú órákra, mint nyáron, de csobban 1-2-t és pancsol.
2023. ápr. 23. 10:11
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Ilyenkor még a vizek hűvösek. Rövidebb ideig simán lehet, csak utána érdemes jól megfuttatni, hogy hamarabb megszáradjon és átmelegedjenek az ízületek.
2023. ápr. 23. 10:52
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Jogos, a leszavazóknak üzenem hogy bocs, meleg a víz.
2023. ápr. 23. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ha napos az idő, akkor már nyugodtan.
2023. ápr. 23. 11:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Update ha valakit érdekel: végül találtunk egy medret a réten amiben kb boka fölé érve összegyűlt az esővíz és kellemesre melegítette a nap, úgyhogy oda nyugodtan beengedtem. Utána pillanatok alatt megszáradt. Köszönöm a válaszokat! :)
2023. ápr. 23. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
31%

Lába vizes lesz nem gond,de nagy úsztatást egyenlőre hanyagold.

Legalábbis amíg meg nem fázott a kutyám én sem vettem ezt túl komolyan.(2 éve novemberben beugrott a Dunába,nem számítottam rá,mert eddig csak amig leért a lába addig ment be,de egy másik kutya után lazán beugrott.

Bár pont elég melegebb novemberi nap volt talán 17 fok. Még sétáltunk meg játszott más kutyákkal szóval mozgott nem is fázott,de viszont mikor indultunk vissza a kocsihoz remegett,pedig sosme láttam fázni.Volt törcsi a kocsiba,még megtöröltem amennyire tudtam majd jól felnyomtuk a fűtést. Itthon meg hajszárítoval szárazra szárítottam. Vasárnap délután volt ez, hétfő este már nem ette meg a kajáját, kedd reggelre a kutya tiszta takony volt és köhögni kezdett,gyenge volt. Doki mondta egyértelmű megfázás. Szépen kikezeltük. Azóta is szeptemberben csinálok egy jó egy hónapos immunerősítő kúrát a biztonság kedvéért.Viszont sajnos azóta úsztatás csak 26-28 fok felett ha tartosan ennyi,ha tartósan melegebb van a víz is melegszik.

Patakba beengedtem már, lába, kicsit a hasa vizes lesz az nem gond abban nem fázik meg. De,hogy teljesen átázzon az egész kutya ahhoz nincs jó idő,vizek még elég hidegek.

2023. ápr. 23. 13:55
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
82%
Az én német juhászomat +1 fokban se lehet visszatartani, ha vizet lát. Utána rohangál egy nagyot, aztán mehetünk haza.
2023. ápr. 24. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!