Melyik a drágább?
Attól függ... a macskakaja drágább valamennyivel, de egy nagy kutya meg többet eszik. Oltás kb ugyanannyi, bár az csak a kutyának kötelező.
Nekem ott viszi el a kutya a pénzt, hogy sok közös programot szervezek vele, járunk edzésekre, kirándulni, akkor meg, hogy kinézzen valahogy mindig veszem a nyakörv-póráz-hám szetteket, meg persze a ruhákat, játékokat, jutalomfalatokat.
Macskánál is ugyanúgy rá lehet erre csúszni, csak ott meg a házad építed át, hogy az egész egy nagy játszótér legyen.
Csivava vagy kaukázusi? Nem mindegy :D macskának a kaján kívül kell alom is, szóval nem biztos, hogy egy kistestű kutyánál olcsóbb a tartása
Kutyánál havi költség a kaja, élősködők elleni védelem, kakizacsi. Macskánál kaja, élősködők elleni védelem, alom.
Max a nagyon kistestű kutyák esznek kevesebbet egy macskánál (de nekik meg sokszor mindenféle drága fajtatáp kell), az alom meg nem egy nagy költség. Kutyának pl egy műtét (altatás), gyógyszer is sokszor drágább, mert nagyobb a súlya, többet kell kapnia. Venni kell neki nyakörvet, pórázt, hámot, ezek egy macskának nem nagyon kellenek, a többséget nem szokták sétáltatni. Kutyákat sokszor kell képezni is, iskolába hordani, ami szintén komoly pénz.
Persze egy macskára is rá lehet költeni bármekkora összeget, de én most az alap dolgokat hasonlítottam össze, nem dizájner kaparófákat meg lazacos-bélszínes étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!