7 éves kutyánál késő elkezdeni a komolyabb nevelést?
Tudom, sose késő, de szegényke bamba és butuska is, tudom mondják nincs buta kutya, de neki egyértelműen gyengébbek a képességei, a szeme is elég rossz már, van hogy azt se veszi észre hogy odajön egy kutya csak mikor már elkezdi szaglászni. Amúgy engedelmes, szófogadó de inkább csak a kajáért teszi meg mintsem azért mert én lennék a főnök. Egy ilyen kaliberű kutyusnál késő már elkezdeni a következetes nevelést vagy érdemes megpróbálni? Amúgy közepes testű, kan kutyáról van szó. Nem igazán kutya kompatibilis sajnos, tehát nem agresszív de abszolút nem játszik más kutyákkal.. Örül nekik, megszaglássza őket, de ennyi pedig kölyökkorától kezdve szoktattam más kutyákhoz. Hogy kezdjek hozzá a komolyabb neveléséhez? Ajtón én megyek ki először, a kaját csak engedéllyel kezdheti enni, ezek megvannak.. Vagy hagyjam az egészet és fogadjam el már ilyennek?
Köszi a válaszokat.
Szerintem elkéstél...:S
Hagyd őt, ne stresszeld le, azthiszem ha 7 évig tudtad így szeretni akkor a következő 7et is:D
Bevállalhatsz még egy kutyát persze csak AKKOR HA MEGTUDOD OLDANI HOGY NE LEGYEN TÖBBET FOGLALKOZVA A MÁSIKKAL....
ki kell hangsúlyozom:S
Ha ez vigasztal, van alapfokos csoportban 12 éves boxer. Tehát mindent lehet. Viszont mivel sok éve beégett viselkedéseket kell megváltoztstni, nehéz dolgod lesz, és nagyon következetesnek kell lenned.
Neked kell eldönteni, hogy ez megéri-e. VIszont az is lehet, hogy segítség nélkül nem fog menni, ugyanis neked is vannak sok éve beégett viselkedéseid a kutyával szemben. Ezeken változtatni pedig ennyi idő után egyedül marha nehéz.
Előző: gondolom pont azért akarja a kérdező, hogy egy szóra behvható legyen, hogy nagyobb teret tudjon neki engedni.
Mit értesz komolyabb nevelésen?
Egyébként meg ha engedelmes és szófogadó, akkor mi a baj vele?
Arra nem tudod ránevelni, hogy más kutyákkal játszon, de hát ő ilyen. Az emberek is ilyenek, az egyik barátkozósabb, a másik magának való.
Az én kutyám is ilyen egyébként. Ha odajön egy kutya, akkor csóvál, néha örül, megszagolják egymást. Ez kb. 5 másodperc, utána megy is tovább, soha nem játszik másik kutyákkal.
De nekem az a legfontosabb, hogy engem szeret, hallgat rám, és nagyokat túrázunk, mert azt például imádja, ha kint vagyunk a szabadban, együtt.
Ha rám hallgatsz, semmi baj a kutyusoddal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!