Az emberek miért ilyen felelőtlenül mutatják be az új kölyköt a felnőtt kutyájuknak?
Figyelt kérdés
Akinek nem inge... (Egyébként a macska tulajoknál is látom ezt a jelenséget, nem csak kutyásoknál.) Egy felnőtt kutya egy pillanat alatt végez egy kölyökkel, kajának, prédának, vagy játéknak nézi, és már el is harapta a torkát. Szerencsétlen kölyöknek esélye sincs védekezni, és a gazda se tud közbelépni, mert mint mondtam, pillanatok alatt megtörténik a baj. Mégis RENGETEG olyan videó van a neten, hogy hazahozzák az új kiskutyát, és már dugják is a felnőtt eb orra alá miközben röhögve videózzák a reakcióját. Számtalan szakirodalom áll már az emberek rendelkezésére arról, hogyan kell 2 állatot összeszoktatni, hogy ne az legyen a vége amit fent leírtam. Aki tiktokra fel tudja rakni a f*szságait az ezeket is megtalálja. De persze ha a nagy elintézi a picit, mint afféle ösztönlény, akkor az lesz a szörnyeteg és őt altatják el (én a gazdát altatnám el, de mindegy). Szóval szerintetek mi okozza ezt? Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen? Vagy ezek az emberek már elfelejtették, hogy az üngyibüngyicuncimókuci kutyulijuk egy állat, ami támadni és ölni is tud, és emiatt eszükbe sem jut hogy gond lehet?2023. ápr. 16. 08:14
11/18 anonim válasza:
Hoogyne, hisz minden gazda felelős állattartó...
12/18 anonim válasza:
Labrador mellé nyugodtan rakhatod a kölyköt.
13/18 anonim válasza:
Ammellé lehet. A napokban olyan videóba futottam, hogy bullterrier kapkodott az új kölyökkutya után: a gazdit meg lekötötte hogy videózzon, mert milyen cukcsi ahogy kétségbeesetten próbálna magát védeni a kölyök a nála ötször nagyobb felnőtt kutyától. Mert cukin "játszanak"
14/18 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hol láttál ilyen videókat, de szerintem egy felnőtt kutya normális esetben nem fog széttépni egy kölyköt, ha az orra alá dugják.
Nekem extrém mérges kis pukkancs kutyám volt, aki egyszerűen csak utálta a többi kutyát. Befogadtunk egy 8 hetes kölyköt mellé. Letettük elé, minden különösebb finomkodás nélkül. Morgott, látványosan utálta pár napig, aztán megszokta és imádták egymást a pukkancs élete végéig. Egy pillanatig sem volt veszélyben a kiskutya.
15/18 anonim válasza:
Egy pitbullnál ami fosagyú és szórakozásból tép szét más kutyákat, érthető a hiszti, de egy jól szocializált kutya akit ismer a gazdája nem jelent veszélyt a kölyökre.
16/18 anonim válasza:
Agresszívan viselkedő kutyát még nem láttam amikor bemutatták neki az új jövevényt.Olyat már láttam,hogy nagyon izgatott,boldog és értetlen volt.Amit a kérdező írt valós jelenség.Láttam a tvben,hogy a kölyök bele mert enni a nagyobb kajájába és az megtámadta majd halál lett a vége,de nem ez a jellemző a videókra.
17/18 anonim válasza:
A felnott kutyak altalaban nem bantjak a kolyokkutyakat. Gondolom meg nem jartal igazan nagy kutyafuttatobanm Ott is ha bevisznek egy kolyokot extrem turelmes szokott lenni mindegyik felnott kutya, amelyiket nahyon idegesiti az is inkabb kikeruli, vagy finoman helyre teszi. Nyilvan ezek a kutyak normalisan vannak szocializalva, de peldaul az enyem sem szereti igazan a kolyokkutyakat, megis ha egy lekeritett terben vannak, abszolut tud veluk turelmes lenni, vagy ignoralja oket.
18/18 anonim válasza:
Én is csak annyit tudok mondani, hogy egy felnőtt kutya nagyon sok mindent eltűr egy kölyöknek. Az ivarérettségig nem szokott igazán probléma lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!