Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljunk, hogy a kutya...

Mit csináljunk, hogy a kutya ne rágja szét a kerítést?

Figyelt kérdés

1 éves németjuhász szuka.

2 hónapos kora óta nálunk van.

Napi minimum másfél órát foglalkozunk vele, emellett minden nap minimum egy órát sétálunk. Ha ott vagyunk nagyon jó kutya, nem ugrál, nem harap, csak hozza a játékait. Nagyon okos, gyorsan tanul.

Egy probléma van vele, szétrágja a kerítést. Több deszkát is cseréltünk már, viszont ma egy nagy darabot kiszedett, ki is fér rajta (eddig nem szökött ki, szerintem tudja, hogy rosszat csinált, a hely közelébe se megy). Apukám nélkül nem tudom kicserélni a deszkákat, viszont ő még nincs itthon és már így is haragban van a kutyával (eleve nincs oda a kutyákért, ráadásul így, hogy a kerítést is szétszedi, kifejezetten nem szereti).

Hogyan szoktassuk le róla? Kutyasuliban ajánlották, hogy rakjunk rá elektromos nyakörvet és amikor rosszat csinál akkor azon keresztül kapjon büntit, de sose akkor csinálja mikor látjuk.

Van valami tippetek? Az egész kerítést nem tudjuk kicserélni vasra, mindenhol fából van és elég nagy az udvar.

2023. ápr. 13. 13:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Húzzatok ki egy drótkerítést a léckerítés elé. Vagy használjatok villanypásztort. Vagy láthatatlan kerítést.

Vagy ha ott vagy, büntesd le te ezért a viselkedésért.

2023. ápr. 13. 15:16
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Nem mindenhova lehet drótkerítést és láthatatlan kerítést tenni, de a villanypásztor megoldható. Köszi!
2023. ápr. 13. 19:10
 13/17 A kérdező kommentje:

Ma megint kiszedett egy jó nagy darabot és ki is szökött, de amint szóltam neki vissza is jött (amiért megdicsértem). Kipróbáltuk a chilis-fokhagymás vizet, egy üveg erős pistát, egy nagy fej fokhagymát meg vagy 6-7 chilit beleaprítottunk kb 1,5 liter vízbe, egy napig hagytuk állni, nem hatotta meg...

Közben rájöttünk, hogy miért rághatja ki magát. A kerítésnek csak egy bizonyos részét kezdte ki, a többit békén hagyja. A szomszédnak nincs kerítése, ott simán átmehet, mellette pedig lakik egy kan kutya. Ma ott szaglászott mikor megláttam, hogy kiment (nagyon büszke vagyok rá, amiért egyből visszajött :D). A lyuk be lett foltozva és eltorlaszoltuk azt a részt ahol még odaláthat.

Ha ez se jön be megpróbáljuk a villanypásztort.

2023. ápr. 14. 17:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Amugy azt erdemes tudni a kutyakrol, hogy sokkal kevesebb izlelobimbojuk van, mint pl nekunk. Egyaltalan nem ugy erzik az izeket, mint mi. Igy nyilvan ami nekunk csipos, az nekik nem igazan.

:D

Viszont sajnos ez igy eleg veszelyes, hogy ivaros, ilyen keritessel. A kanok is be tudnak am jutni, nem csak o ki.

Szerintem elso korben legyen meg a mutet, ez a legfontosabb, nehogy vemhes legyen…

2023. ápr. 14. 17:51
 15/17 A kérdező kommentje:

#14 hát most megtapasztaltam, hogy nem úgy érzi a csípőset XD Konkrétan nyalogatta a rongyot amivel lekentük a kerítést (egyébként vendéglátóipari tanulmányaim alatt, komplex természettudomány óráról kb az egyetlen dolog ami megmaradt, hogy a csípős "ízt" nem az ízlelőbimbóiddal, hanem az idegrendszereddel érzed, mert ez igazából fájdalom).

Nem akarom elkiabálni, de azóta, hogy nem lát ki a másik kutya felé, nem is megy arrafelé.

Műtét pedig elvileg lesz, de kutyasuliban és az állatorvosnál is azt mondták, hogy érdemes várni vele amíg teljesen felnő, főleg mozgékony kutyáknál. Mert ugye a méh is termel hormont, és anélkül nem tudnak rendesen fejlődni az izmok meg a szalagok, és felnőtt korban könnyen elszakadnak, vagy valami ilyesmi.

Egyébként mostanában nem lehet terhes, ősszel már tüzelt, de azért vigyázok rá :D

2023. ápr. 14. 19:41
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

A méh nem termel hormont. Csak vemhesség alatt. A petefészek termel hormont.

A kutya nem szökhet! Egyszer sem! Ha ezt nem tudod megoldani végleg, akkor inkább vidd vissza oda, akitől elhoztad vagy keress neki egy felelősebb gazdát! És ne csak bízz benne, hogy nem fog újra elmenni, hanem ténylegesen tegyél ellene!

2023. ápr. 14. 22:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Villanypásztor,

vagy kinlódás évekig kerítés javítással, meg ivartalanítás meg ilyen hülyeségek.

2023. ápr. 15. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!