Milyen feliratot javasoltok a kutyám hámjára?
40kg súlyú, németjuhász keverék kutyám van. Az emberek egy része félreérti, hogy olyan mosolygós a tekintete, és annak ellenére közelednek hozzá,hogy megsimogassák, hogy szájkosaras, erős hámot hord.
Szeretnék a hámjára egy feliratot, ami ha nem is mindig tudja megelőzni a helyzetet, de talán pár konfliktust segít elkerülni.
Ami most van, az csak egy "don't touch" felirat, de sajnos ez angolul van.
Ti milyen (rövid) feliratot gondolnátok jónak?
Szerintem egy próbát megér, a veszélyes vagy harapós felirat tuti többet ér mint a ne simogass.
Egyébként a szájkosár a láncpóráz, de van akit már a julius k9 felirat is elriasztott. Ha csak pár embertől megkíméled a felirattal a kutyádat, már nyert ügyed van.
A kerdezo irta a szajkosarat, latjatok, hogy az se eleg.
Bar nekem fura, mennyire kell idiotanak lenni ahhoz; hogy egy szajkosaras kutyara nyulj ra kerdes nelkul 😂😂
Ezek az emberek menthetetlenek.
Nagyon köszönöm mindenki hozzászólását! Azt hiszem, hogy a "harapós" vagy a "harapok" az, ami leginkább elnyerte a tetszésem. Mert egyetlen szó mindössze, mégis benne áll a "fenyegetés". A "veszélyes" is ott van még a kalapban, és nem tudok szabadulni a "rühes" felirattól sem, mert mindben érzem a potenciált.
Tudom, sajnos, hogy sokan nem olvassák majd el, vagy ha mégis, nem veszik komolyan. De a lelkiismeretem is jobb lesz, ha tudom, hogy megtettem valamit, amivel talán 10 simogatóból akár 1 is meggondolja magát, mielőtt még baj lenne.
Egyébként mentett kutya, szerencsére még sosem harapott meg senkit sem, de amikor láttuk benne a szándékot, akkor vettünk neki egy szájkosarat. Erről később egyértelműen beigazolódott, hogy nem volt hiba.
Vannak kifejezetten kutyasétáltatásra kitalált színkódok, de sajnos ezek csak akkor érnek valamit, ha a simogatni vágyó emberke tisztában van ezekkel.
Én ezt jó időben úgy oldottam meg, hogy rendeltem 5 kutyasétáltatós pólót, amire nagy betűkkel rá volt írva, hogy “NE NYÚLJ A KUTYÁHOZ! KERÜLJ KI!”
Rehabos volt a kincsem, azóta sikerült rendbetenni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!