Rottweiler vélemény? Bővebben lent
Szóval. Szeretnénk egy új kutyát örökbefogadni, és nekem nagyon tetszenek a rotik. Viszont tesóm nem nagyon szívleli őket. Szerinte "veszélyesek" és félelmetesek.
Természetesen jól lenne nevelve, a tapasztalat megvan.
Ti mit tennétek? Tapasztalat rotikról?
UI: egyébként ez az első rotis kérdésem (ezt azért írom mert volt nemrégiben itt sok rotis kérdés).
Ha meg lenne a tapasztalatod egy roti neveléséhez, akkor nem itt kérdezősködnél róla.
Másrészt mivel olyan ember él a családodban, aki láthatólag fél ettől a fajtától, ezért ha már mindenáron rotit akarsz, akkor én várnék vele addig, amíg elköltözök otthonról. Különben csak problémákat fog okozni a családban már az ottléte is és végül úgyis a kutya szívja meg.
A bond csaladtagodtol szabadulj meg.
A roti csak hozzad hasonlo normalis emberek melle valo. Gyonyoru,okos ,jol tanithato kutyak. En is gondolkodtam rajta.
Ismerősömnek van egy egész jó rotija. Szuper helyről, járnak vele kiállításra, gyerek mellett nőtt fel. Stabil, jó temperamentumú kutya, ösztönileg is nagyjából rendben van. Őrző-védőben sem rossz, de aki ért hozzá, látja hogy kissé bizonytalan és nem igazán élvezi a kutya.
Szerintem kiállítási vonalból simán vehetsz egyet, jó családtag lesz. Örökbefogadni, hát... Lutri. Én nem tenném. Lehet hogy kifogsz egy szar idegrendszerű kutyát, és az tényleg "veszélyes" lesz (bár én inkább a kiszámíthatatlan szót használnám).
Magyarországon nem tudok arról, hogy lennének igazán jó, kemény rottweilerek amúgy. Viszont arra készülj fel, hogy a roti sem egy kutyafuttatós kutya.
Nálam az én tenyészetemből eléggé kemény kan rottweilerek kerülnek ki...
De nagyrészük tényleg nem annyira kemény az idegenekkel szemben, csak közepesen maximum. Főleg ezek a divatvonalak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!