Kecskemét közelében van olyan menhely, ahova be lehet adni kutyust? Többi lent.
Sziasztok. Elsősorban szertnélek titeket kérni, hogy ne támadjatok le, segítseget szeretnék kérni. V
Szeretett kutyusom, aki egy beagle, sajnos nem maradhat valószínűleg családunkban. Most lesz 6 éves, én szerettem volna még őt amikor pici voltam, akkor még nem gondoltam bele, hogy ez a kutyus elég vad lesz, nem való házba. Sajnos így is lett. Szert minket, de akárhányszor valaki mellette van, és megközelíti más, egyszerűen odakap. Harap, morog mindenkire, és tudom ez teljes mértékben az én hibám, mert kiskorában nem tanítottuk meg helyes viselkedésmódra.
De sajnos nem bírunk vele, ha utazunk valahova vinni kell őt, nem maradhat otthon egyedül sokáig. De itt meg be kell zárni, mert félünk bántana valakit. Apukám már nagy mérges, és ez nem is az első alkalom.
És nagyon-nagyon szeretem teljes szívemből, de nem maradhat így, nem engedik. Nem való nekünk a kutyus. Nemsokára a testvérem, és én is kirepülök, mert egyetemre megyek. Jobb helyet akarok neki, mint ami itt van.
Ha nem is menhely, de segítséget szeretnék kérni. Előre is köszönöm.
Jo de a tenyesztovel mi van? Ha valoban tenyesztotol van, akkor elso korben vele kell felvenni a kapcsolatot,mert a szerzodesben altalaban benne van, hogy a kutyat visszaveszi.
Ha nem tenyeszto, hanem szapi, akkor persze tokmindegy, ebben az esetben fajtamentes legyen inkabb, oket keressetek.
Nalatok semmikeppen nem maradhat, nem vagytok alkalmasak a kutyatartasra. Csak annyi itt a kerdes, hogy kinek kell szolni.
Nagyon nem tiszta ez az egész.
1. Ha szeretnéd a kutyát, nem lenne opció, hogy kidobd! (Még akkor sem, ha tipikus példája, amikor az ostoba és elkényeztetett kisgyerek kutyát akar, az ostoba szülő meg megveszi neki...)
2. Ha tenyésztőtől van, akkor van szerződés és van elővételi jog. Tehát sem gazdát, sem menhelyet nem kereshetsz neki!
3. A beagle pont hogy 'híres' arról, hogy soha sem agresszív! Milyen brutális félrenevelés kellett ahhoz, hogy harapós legyen? Mégis mit takar az a büntetés? Meg az, hogy kapott a fülére?
4. Ha valóban már 8 hetesen ilyen volt, miért nem szóltatok a tenyésztőnek? Miért nem kerestetek fel már akkor kiképzőt?
"Sokat kapott már akkor is a fülére, azóta ilyen harapós morgós, mióta megvan"
Ezért ilyen. Nem veréssel kell kutyát nevelni. Adjátok vissza a tenyésztőnek.
Először azt kellene tisztázni, hogy tenyésztő vagy szaporító? Törzskönyve van? Ilyen esetre mi van a szerződésben?
Valóban kutyakiképző kellene neki, de szerintem erre sem a szülők sem a kérdező nem megfelelő, mert ha csak a kiképző fog vele foglalkozni az 💩 sem ér...
Keresd meg a fajtamentőket, talán tudnak valami használható ötletet mondani.
Ha szereted a kutyát ezt tedd:
1. Beszélsz a szüleiddel, hogy járjatok kutyasuliba! Vagy magántrénerhez.
2. Ha javul a kutya, akkor beszélsz újra a szüleiddel, hogy na tessék, javul a kutya, hadd maradjon.
3. Jól bántok a kutyával, mert ha veritek (tök mindegy hogy hogy!!) akkor tok felesleges az egész kutyasuli, mert ugyanúgy utálni fog titeket!
4. Ha nem, akkor beszéltek a tenyésztővel, hogy visszaveszi e a kutyát, segít e nevelni, ajánl e valakit, stb.
5. Ha nem, akkor fajtamentés!
6. Ha fajtamentés nem tudja bevenni (erre nem nagyon van példa jobb esetben), akkor menhely.
Figyelj, nekem egy 6 évesen befogadott akitám van. Szted könnyű volt vele!? Nem! De nem adtam fel, nem törtem össze, nem vertem, nem dobtam ki, hanem kutyasuliba mentem vele az első perctől kezdve, neveltem amint hozzám került (nem egyenlő a veréssel!).
Ti ezt elszúrtátok, de még helyre lehet hozni. Ha akarjátok......
Kérdező arra nem válaszolsz eddig a legfontosabb hogy mi van az örökbefogadói szerződésben?
Mi még csak nem is tenyésztőtől hanem fajtamentéstől hoztuk a kutyánk és még abban a szerzòdésben is ki van kötve hogy mi a teendő ha mi nem akarjuk a kutyát már bármikor a jövőben..
Miért van olyan érzésem hogy nem tenyésztőről beszélünk hanem szaporítóról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!