Munka border kiállításon?
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy kiállításra nevezhetem a munka vonalú borderemet? A mellett, hogy munka vonalú, még röbid szőrű is, ezért sem tudom, hogy lehet-e.
Előre köszönöm a válaszokat!
Kell lennie kiallitasnak, kulonben akkor tenyeszteni se lehetne oket hivatalosan.
Viszont az nem ugy megy, hogy van egy kutyad es nevezel. Tenyesztotol vetted, torzskonyves? Ha igen, akkor ot kerdezd errol. Ha nem, akkor meg tokmindegy.
ha van törzskönyve, bármilyen kiállításra nevezheted.
Kb úgy fogsz járni, mint a németjuhászoknál benevezett munkavonalasok. Ballagnak hátul a besorolásnál. Ők is megkapják a tenyészthetőt, viszont küllem kiállításon labdába sem rúgnak.
Bármelyik kutyát lehet nevezni, amelyiknek van fci törzskönyve és ivaros.
Szerintem pénzkidobás, egy megfelelővel vagy jóval ki fognak szórni benneteket azonnal, ha nagyon jót kapsz, már örülhetsz. Főleg úgy, hogy borderből mindig nagyon sok van, esélyetek sem lesz. Aztán persze, ha a bíró véletlen olyan kedvében van és kutyád kifogástalanul viselkedik, lehet, hogy másképp lesz (voltak már olyan "legendás" kiállítások, ahol a munkakutya fajtákról levetették a pórázt és csak a valóban munka vonalú volt képes a gazdája mellett csinálni egy oda-visszát, meg kört, ezért nyert)
Munkakutyával inkább menj "munkaversenyre", bordernél ez lehet terelés, romkutatás, flyball, agility, dog dancing, puller, frizbi, obedience, meg kb bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!