Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A boxerek okos kutyák?

A boxerek okos kutyák?

Figyelt kérdés
2010. okt. 7. 18:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ezeket, amiket előbb leírtam, igazából egy nap alatt megtanulta. Vagyis néhány óra alatt megértette, hogy mit akarok tőle, és azóta is csinálja. Kivéve a behívás...nah! pont a leglényegesebb. De az apportírozásra egyszerűen nem tudom rávenni.

Utána fut a frizbi/ labda után, és vagy elfut vele, vagy otthagyja, vagy pedig elindul felém vele, de kb előttem 2m-re leteszi , és úgy fut tovább hozzám.

Arra sem tudtam rávenni, hogy fogja meg a dolgot, amit a szájába adok, mert mindig mindent kiköp.

Valakinek valami tanácsa, hogy hogy csináljam, nem lenne?

2010. okt. 7. 22:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Minden kutya olyan amilyennek nevelik annyí mindent tud amire megtanítja a gazdija. Sok sikert.
2010. okt. 8. 12:01
 13/20 anonim ***** válasza:
38%

Az utolsó hozzászólóval egyetértek. Annyi ilyen kérdést leírtak már, de mindig ugyanazt kell mondani: minden kutya okos, az, hogy mit hozol ki belőle, egyedül a gazdán múlik! De tartsuk őket meg kutyának ha kérhetem! Egy kutyának az a dolga, hogy játszon, őrízze a házat, nem az, hogy állandóan parancsokat teljesítsen. Kivéve ezalól a mentőkutyák, segítőkutyák.

Boxerek köztudott bohóckutyák, így élete végéig bohókásak maradnak!Nem fognak kinőni ebből.De sztem nem is baj.Így a játékot is elbohóckodják, nem veszik komolyan.

2010. okt. 8. 13:10
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

az utolsó válaszolónak: a boxerek NEM bohóckutyák!!!bohóckutya max az uszkár vagy a yorki, azokkal lehet parádézni

a boxer munkakutya, és ha nem tanítod tényleg csak a bohóckodás marad neki amivel levezetheti az energiáját. A boxer kifejezetten igényli és ÉLVEZI ha tanulhat. Az pedig aki csak ugy tartja a boxerét és nem pedig ahogy írtad parancsokat teljesít az követ el merényletet ellene. Minden kutyafajtának más tulajdonságai vannak. Bár most ez durvának tünhet de a boxer kifejezetten igényli azt hogy féken tartsák (parancsoljanak neki). ő ezt nem parancsolásnak veszi, hanem FELADATnak!!!Akkor érzi jól magát ha feladatokat végezhet, dolgozhat és ezzel levezeti az energiáját,és örömet szerezhet nekünk és magának is.

Aki nem tart ilyen állatot és nem is ért a kutyákhoz az ne irogasson marhaságokat!!

(egy boxer tenyésztő és kiképző)

2010. okt. 8. 16:45
 15/20 anonim ***** válasza:

utolsónak 16osnak

az utolsó válaszolónak:

Valószínű félreértetted a bohóckutyák jelentését, a szó jó értelmében lett írva, a mopszok is állandóan bohóckodnak! És nem cirkuszi kutyákról volt szó! Olvasni se tudsz a sorok között, hát vess magadra! Egyébként nem a válaszolókra kell válaszolni,hanem a kérdezőnek kell választ adni!

Nincs két egyforma kutya! Tapasztalatból írtam és amit én hallottam! Úgyhogy te engem ne oktass ki! Kit érdekel hogy tenyésztő vagy?Az nem bátoríthatna fel,hogy miket írj.Egy almon belül több személyiségű kutya van, ha az egyik félénkebb,nem lehet belőle munkakutyát csinálni. No tenyésztőke, nem így van?

2010. okt. 9. 12:32
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó válaszolónak. Ha kioktatsz valakit, hogy "Egyébként nem a válaszolókra kell válaszolni,hanem a kérdezőnek kell választ adni!" - akkor te miért követed el ugyanazt a hibát? (Most én is ezt tettem, de legalább nem okoskodom...)
2010. okt. 9. 12:50
 17/20 anonim ***** válasza:

nem neked szántam a kioktatást hanem csak a félreértések végett írtam le, mert te mást nem írtál mint hogy a boxer bohóckodik, ez pedig így nem teljesen igaz. és azt hiszem az én magyarázatom a feltett kérdésre is válasz egyuttal!! és olyat nem írtam amibe ne lenne igazság. De te viszont ujabb marhaságot írsz, egy almon belül igaz lehetnek különböző mentalitásu kölykök. De az hogy félős....nos, boxerről lévén szó a félénkség jellemhiba! Egy fajtatiszta minden szempontból a standardnek megfelelő boxer NEM lehet félős!!!!! Ez persze nem azt jelenti hogy a rossz nevelés és tartás miatt nem alakulhat ki nála.

Szóval ha nem értesz hozzá ne arcoskodj a "kioktatásért", ha meg értesz hozzá akkor ne intézd el annyival hogy BOHÓCKUTYA, mert akkor nyilván tudod hogy ennél jóval összetettebb a jelleme.

2010. okt. 10. 09:40
 18/20 anonim ***** válasza:
Befejezted már? Ennyire magadra vetted?Hát sajnálom. Maradj meg tenyésztőnek és az embereket meg hagyd ki, mi is jobban járunk.
2010. okt. 11. 09:09
 19/20 A kérdező kommentje:
Hú! Nagy csatapaté lett belőle, pedig én nem szerettem volna ezt!
2010. okt. 12. 08:28
 20/20 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem is boxerkutyám van aki 7 éve hü társam!röviden kérdésedre a válaszom:az eggyik legokosabb fajta,csak kicsit akaratos és kemányen kell fogni.
2010. okt. 20. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!