Kezdő kutyásoknak melyik fajtát javasolnátok inkább beagle vagy tacskó?
Nekem menhelyről volt az első kutyám.
4-5 éves ivartalanított szuka, 16 kg körüli terrier-juhászkutya keverék.
12 éves voltam és bár sokat olvastam előtte a kutyákról, azért nyilván nem tudtam mindent.
De ő nagyon sokmindent megtanított, sok mindenre rámutatott.
A világ legjobb kutyája volt.
Első pillanattól szobatiszta, soha nem balhézott semmilyen kutyával, ha ugattak rá, ő kikerülte őket.
Embereket megválogatta, hogy kinek engedi megsimogatni magát, ha nem tetszett neki az illető, akkor arrébb vonult.
Első látásra szerelem volt közöttünk, olyan összhangban voltunk a kezdetektől, mint valami happyend mesében.
Eltűrte, míg 3-4 órán keresztül ollóval nyiszáltam le a hatalmas bundáját a nyárra. Meg sem moccant, még a lábát is feltartotta, amikor a karmát vágtam.
Tökéletes csodakutya volt a szememben, imádtam.
Tudom, hogy semmi köze a kérdéshez, csak azért írom le, hogy sose lehet tudni.
Nem a fajta határozza meg, hogy milyen első kutya lesz belőle.
Olyan kutyát válassz, ami tetszik neked, mind külsőre, mind jellemre.
Mert ha igazán szeretni fogod és törődsz vele, ha megpillantod és érzed azt a valamit, amit nem lehet megmagyarázni, akkor nagyon jól ki fogtok jönni egymással és imádni fogjátok egymást.
Tudom, hogy a kutyatartás felelősség és alaposan át kell gondolni, de a végén majd, ha odaérsz ... csak hallgass a szívedre. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!