Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezdő kutyásoknak melyik...

Kezdő kutyásoknak melyik fajtát javasolnátok inkább beagle vagy tacskó?

Figyelt kérdés
2023. márc. 24. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Forma-forma, bármelyiket (és egyiket sem feltétlen :D).

Attól függ, kinek, milyen típusú embernek, miben elfogadóbb az adott gazdijelölt.

Mindkettő önfejű (végül is kopók, önálló vadászkutyák). A tacskó harapósabb, viszont szerintem intelligensebb, sokoldalúbb. A beagle nem harap könnyen, még függetlenebb, "süketebb" alkat. A tacskóval azért könnyebb póráz nélkül közlekedni. De mindkettő okos, szép, kedves kutya tud lenni, egyéni ízlés kérdése a választás.

2023. márc. 24. 20:02
 2/12 ultraboy válasza:
30%
tacskót mondok
2023. márc. 24. 20:28
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Első kutyám tacskó volt, a második beagle :D

Mindkettő rohadt inteligens volt, de baromi önfejű. Nem szabad félvállról venni őket, mert kihasználják, de nagyon. Szeretetteljesnek viszont szeretetteljesek mindketten, igazi társak. Kerítésre, pórázra, nyakörvre viszont nagyon figyelj. Mindkettő vadászkutya, ha valami vadszagot megéreznek, világ végére is követik.

A tacsi kicsit vadócabb volt. Egyszer egy kóbor német juhászt is elkergetett. Embert viszont sose bántott volna. Hiperaktív volt rendesen.

A beagle ritka jámbor volt, légynek se ártott volna. Ő energia tekintetében a tökéletes ellentét, nagyon lusta volt. Ha séta közben úgy döntött, nem megy tovább, akkor nem ment tovább, cipelni kellett :D

A beagle-ök alapjáraton elég egészségesek és szívósak. Tacskóknak a testfelépítésük miatt gyakran vannak gerincproblémáik és könnyen fel is fázhatnak.

Személyszerint inkább a beagle-t ajánlanám, de szerintem egyikkel se fogsz mellé. Jók első kutyának.

2023. márc. 24. 20:31
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Természetükben nagyon hasonlóak. Mindkettő makacs,energikus,okos és a vadászösztönt megvan bennük.A nevelésre nagyon oda kell figyelni és tudatosan kell csinálni.Fajtájukból adódóan makacsok és önfejűek,ezt tudni kell kezelni.Én inkább a beaglet választanám,mert a tacskónak lehetnek gerinc problémái.Nem szabad hagyni,hogy ugráljon,lépcsőzön.
2023. márc. 24. 21:07
 5/12 Adkeizaal ***** válasza:
60%

Ha csak a kettő közül kellene választani inkább beagle.

De a következetes nevelés a fontos, minden kutyát ellehet rontani, de kevésbé gáz amikor a tacskó/beagle önfejű mintha a kaukázusi :D

2023. márc. 25. 07:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább beagle-re szavazok
2023. márc. 25. 10:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Két beagle kutyám van. Makacs kutyák, de nagyon okosak, intelligensek. Aktívak, az egyikőjük már 9 éves, de még mindig le se lehetne lőni, olyan aktív, mint fiatal korában. A szaglászat a mindene, ha megérez valamit, akkor megszűnik neki létezni minden, és csak a szag után akar menni.

Nagyon barátságosak, játékosak. Az egyikőjük örökbefogadott, de a másik az kiskorunktól kezdve itt van. Neki a nevelése nehézkes volt, mert a jutalomfalatra, meg semmilyen más kaja sem érdekli őt, őt ilyenekkel sosem lehetett motiválni. Az egyikőjük egyáltalán nem egy bújós fajta, nagyon független és önálló, de a másik az folyton az ember alatt van. :D

Amúgy többen is írták, hogy a tacsi a gerinc problémák miatt nem "jó", de nekem a beagle kutyám is így járt, lebénult a hátsó lábaira, műtét kellett, de szerencsére rendbe jött. Szóval persze tudom, hogy a tacsi ilyen szempontból nagyobb "kockázatot" hordoz, de attól még a beaglenél sem 100%, hogy nem lesz probléma sajnos.

Nekem amúgy az első kutyám egy labrador volt, és utána jöttek a beaglek.

2023. márc. 25. 15:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha teljesen kezdő (a családban se volt soha kutya pl) és nem akar rendszeresen kutyaiskolába járni, akkor egyiket se. Ha hajlandó arra, hogy sok időt áldozzon mind a kutya mind a saját nevelésére, akkor bármelyiket. Az említett két kutyafajta nagyon könnyen a fejére tud nőni annak, aki nem ért a kutyákhoz és nem is hajlandó ebben jobban elmélyedni. Mindkettő intelligens, kitapasztalja mit hogy kell csinálni hogy ő jól járjon, a tapasztalatlan gazdi meg nem érti mi történik. Szóval, bármelyik kutyafajtára esik a választás, tisztában kell azzal lenni, hogy borzalmasan sok időt kell rászánni, hogy egy "jó" kutya legyen belőlük. Mind a gazdi mind a kutya érdeke hogy a kutya jó nevelést kapjon, hiszen a kutyának a gazdája a biztos pont az életben és ha a gazda nincs tisztában azzal, hogy mit csinál, akkor a kutyát csak összezavarja
2023. márc. 29. 21:36
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
Mindketto nehezen kezelheto es nehezen tanithato
2023. ápr. 9. 22:58
 10/12 NTBS ***** válasza:
34%
Inkább tacskó.
2023. ápr. 10. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!