1) Egy csaucsau-shar pei keverék jellemben borzalmas kombináció? + 2) Ha a kutya pillanatokra és percekre lefagy, nagyon elbambul, az normális?
1) Neten láttan ilyen keveréket, gyönyörű kutya. Befogadni nem szándékozom, hanem elgondolkoztam, mennyire lehet nehéz eset. Tudtommal mindkettő nehéz kutya, a shar peiről csak azt olvasom, hogy makacs, rendesen szocializálva is lehetnek hülyeségei, domináns, buta stb, stb. Nekem az állatvédőktől kapott kutyám félig labrador, félig shar pei, és tapasztalom a makacsságát, ahogy azt is, hogy finoman szólva nem ő a legélesebb kés a fiókban. Ha erről a két fajtáról kvázi csak rosszat írnak, akkor ez a keverék lehetetlen, hogy ne legyen bajos?
2) Ha már kérdés, ez a másik, ami foglalkoztat. Amióta idekerült, gyakran van, hogy "lefagy", nagyon elbambul. Csak néz, ez lehet ülve, állva, a fal felé, de akár félig megfordulva. És nem arról van szó, hogy valamit figyelne ennyire. Kezemet lengetem az arca előtt, és van, hogy semmi (aztán magától észbe kap, de ezek ritkák, a következő az általános), máskor meg kitör ezáltal a bambulásból és néz, hogy mi van, közben meg csóválja a farkát. Utcán nem csinálja, csak itthon. Ez miért van? Másnál a kutya csinál ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!