Mit jelentenek az adott kutyatartási módok?
Mit jelentenek ezek:
-benti tartás (lakásban, házban)
-kinti benti tartás
-kinti tartás
Leginkább az első kettőre lennék kíváncsi, abban nem vagyok biztos hogy mit jelent pontosan.
Köszi!
Benti tartás: a kutya csak bent van, csak a séta alkalmával megy ki a lakásból/házból
Kinti benti (az én olvasatomban): a kutya dönti el, hogy kint vagy bent akar lenni.
Kinti tartás: a kutya nem jöhet be a házba
A kinti-benti tartás az én olvasatomban nem azt jelenti egyértelműen, hogy a kutya a saját döntése alapján van kint illetve bent. Ez lehet inkább napirend kérdése vagy pl. időjárás vagy épp otthonlét-függő. Lehet, hogy a kutya bent van, ha a gazdiék otthon vannak, ha pedig nincsenek otthon, akkor meg kint (értem ez alatt, hogy ki van zárva a házból). Vagy hidegben beengedik, vagy éjszakára mindig bent van, vagy ilyesmi. Mindenesetre nincs mindig kizárva a kertbe és nincs mindig bezárva a lakásba.
A benti tartás úgy van, ahogy az előző írta: a kutya csak sétára, egyéb programra megy ki a lakásból, tehát csak felügyelet alatt. A kinti tartás pedig olyan, hogy mindig a kertben él, nincs beengedve a lakásba. Ez nem jelenti azt, hogy nem sétáltatják, de azt sem, hogy igen.
5-os, igen, viszont ez inkabb kinti tartas akkor.
Mert telen rovidszoru es/vagy kistestu kutyat igy nem tarthatsz kint, hiszen napkozben tul hideg van neki. Igy olyan fajtat kell mindenkeppen valasztani, hiaba engeded be este, ami birja kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!