Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás után 1 évvel...

Ivartalanítás után 1 évvel miért kanos?

Figyelt kérdés

1 éve ivartalanítattuk a 2 éves kan francia bulldogunkat.

Azóta az ivaros kan kutyák 90%-ával verekedne és az utóbbi 1 hónapban az egyik fekhelyét össze gyűri és hálja. Főleg reggel és este éves után, de elég hosszan csinálja.

Ez normális? Vagy valamit nem jól csináltak az ivartalanításnál?

2023. márc. 18. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem kanos. Dominancia. Ő a főnök, nem te. Ezen dolgozni kéne.
2023. márc. 18. 22:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Magántréner.

Erősen domináns,nevelési probléma jobb lenne szakemberrel megoldani ezt.

2023. márc. 18. 22:26
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Az ivartalanitas soha nem helyettesiti a nevelest. Ezt meg kene mar tanulni.
2023. márc. 18. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ismered azt a mondást, hogy az erősebb kutya bszik?! Itt is ez a helyzet. A fejedre nőtt a kutyád, feljebb van a létrán, mint te. Az ivartalanításnak és a kanosságnak ehhez abszolút semmi köze nincs.
2023. márc. 18. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A napokban jöttem rá, hogy bár 35 éve kutyás embernek tartom magam, én még soha nem láttam ilyen "maszturbáló" kutyát. Mert végül is akik ezeket mesélik, azt hiszik, hogy a kutya maszturbál ilyenkor, nem?

Naszóval nem, ilyen nincs, a kutyád nem kanos. Egyszerűen nincs a helyén. Totál nincs kutyaként kezelve, nincsenek szabályok (a kutyák akkor érzik magukat jól, ha vannak szabályok), és ennek bizony ez a következménye.

És egyébként te ezt ilyenkor végignézed? Mármint nem teszel semmit, nem szólsz rá, vagy valami? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert mondom, hogy bár hallottam már emberektől ilyet (szukáról, kanról ugyanúgy, ivaros, ivartalan egyaránt), meg láttam videókat, de életemben nem láttam még valamit csak úgy hágó kutyát.

2023. márc. 19. 05:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Őszintén, voltunk vele 3 hónapos kölyök tanfolyamon és 4 hónappal ezelőttig magán tréner is jött hozzánk. Semmi más problémánk nincs vele, behívható és ismeri a szabályokat, trükköket tanult, stb.

Egy teljesen új trénerrel kezeltetni akartuk a verekedés problémát, de azt mondta minden rendben.

Felkeresünk több trénert, akik tudják, hogy ez a 2 dolog, amit a kérdésben írtam, nem normális és tudja mit tudunk tenni.

Amikor a fekhelyét hágta nem szóltam rá, amikor észre veszem mindig abba hagyja.

2023. márc. 19. 06:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a verekedési probléma annyiból áll, hogy domináns, de ő maga nem kezdeményez és nem is provokál ki verekedést, akkor valóban úgy van, hogy minden rendben. De ha konkrétan csak a póráz tartja vissza attól, hogy nekiugorjon egy másik kannak, akkor nem, ez nincs rendben, érdemes erről a viselkedésről lenevelni. A leírásodból nem tudom biztosan, hogy melyikről van szó, én az utóbbira tippeltem első blikkre, de most elbizonytalanodtam.

Akkor tehát inkább azért írtad ki a kérdést, mert furcsálltad az új tréner mondását, aki szerint itt minden rendben van? Bocs, talán a reggel teszi, de nem vagyok biztos abban, hogy jól értem a szitut, és őszintén érdekel, mert látom, hogy jót akarsz.

Amúgy lehetséges, hogy ma a fizikai és mentális lefárasztás, a tanítás, valamilyen sport teljesen megoldaná a problémátokat. A francia bulldogok rendkívül agilis kutyák, csudaszép munkát tudnak mutatni engedelmesben is, de agilityben is pl. (és ez csak amit konkrétan láttam). Márpedig ha szépen tudnak csinálni, az azt jelenti, hogy igényük, szükségük is van az ilyen típusú feladatra, úgy érzik magukat jól, és ha kevés az, amit elvárnak tőlük, akkor jönnek a furcsa problémák, nem?

2023. márc. 19. 06:43
 8/10 anonim ***** válasza:
*maga a fizikai és mentális...
2023. márc. 19. 06:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Dominancia probléma
2023. márc. 19. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Több ok is lehet.

Lehet hogy megszokta és berögzült neki ivartalanitás előtről. Lehet dominancia. Lehet betegség. Ha nem múlik egy orvos véleményét ki kellene kérni.

2023. ápr. 6. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!