Mit gondoltok a shar peiről? Akinek van is, hogy vélekedik róla? /elsősorban nem a kinézetére gondolok, hanem a jellemére, abból minden mennyiségben szeretnék tudni/
Kolléganőmnek van.
Legtöbb agresszív,nehéz őket nevelni.
Ő is mondta,hogy full buta egy fajta. Nagyon szeretik,meg tényleg ő is egy személyiség.
9 hónaposan ivartalanítani kellett,mert ugy gondolta,hogy a másik két kutyának akik 45 kg-osak voltak nekik ment durván. Csak aztán nyilván ő lett kilyukasztva.
Szóval voltak vele gondok,de a korai ivartalanítás utána segített,de azért időnként probálkozott.
Allergiás,szét vakarja magát rosszabb időszakban szednie kell gyógyszert.
Volt hogy annyira szét rágta magát,hogy varni kellett.
Kolléganom mondta egy pozitivat tud mondani a fajtáról,hogy orvoshoz szeret menni, mindent tűr. Műtétek után pedig sosem kellett rá gallér,mert nem nyúlt a sebhez. Illetve emberekkel nem agresszív. De bizalmatlan.
Én futtatóból ismerek két sharpeit. Azok is allergiásak.
Dominánsak,szépen játszani nem tudnak.
Gazdára hallgatnak viszont. De ez a fajta nem éppen egy szociális fajta.
Őszintén szólva se sharpeit sem csau csaut nem ajánlok senkinek.
Illetve jár hozzánk egy nő egy sharpival,mert a másikat agresszívitás miatt nem vállaljuk.
de a nőnek van még 3 sharpei-e. Állandóan verekednek,allergiások,tiszta seb az összes kutya, ő is varratni jár,meg egy valag betadine elfogy nála.
De ő ennek ellenére szereti a fajtát.
Hát kinek mi.
Én is kettőt ismerek. Tényleg makacs fajta.
Amit megfigyeltem, és csak rájuk volt jellemző, hogy a szociális viselkedésük egy nagy nulla.
Amikor a kutyasuliba hozták őket, nem értettek semmit sem a többi kutya (egyértelmű) jelzéseiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!