Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztő, vagy nem tenyésztő?

Tenyésztő, vagy nem tenyésztő?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a tenyésztés nagyon nehéz munka, sokat olvastam erről, de eszméletlenül megfizethetetlennek tartom őket. Viszont úgy vettem észre, manapság rengeteg a (kutya) szaporító, akik tényleg undorító, vállalhatatlan környezetben tartják a kiskutyák szüleit, vagy akár a kiskutyákat is. De azokról miért nem esik szó, akik nem hivatalos tenyésztők, de nem is olyan szaporítók, akik csak a pénzért csinálják? Tudom, rájuk is azt lehet mondani, hogy szaporítók, de én a megbízható rétegről szeretnék kérdezni. Nektek mi a véleményetek erről? Hogyha találok egy olyan "szaporítót" akiről tényleg nagyon jó véleménnyel vannak az emberek, megbízható, és tudatosan csinálja, akkor érdemes lenne időt szánnom rá?

2023. márc. 17. 11:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a mérce ott kezdődik, hogy foglalkozik a kutyáival a tenyésztő, az aktívokat heti többször viszi sétálni, van valami vizsgájuk vagy látszik rajtuk, hogy tudnak viselkedni és nagyon szimpatikus, ha van/volt olyan kutyája, akire azt mondta, hogy nem a fajta reprezentáns példánya, ezért hiába foglalkozott vele 1-2 évet, nem hoz le tőle almot.
2023. márc. 17. 19:34
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs azzal, ha kölyköt akarsz és azzal sincs baj, ha fajtatiszta kutyát akarsz, az a lényeg, hogy semmilyen körülmények között ne támogass szaporítót legyen az megélhetési vagy jószándékú szaporító, mert ha szereted a kutyákat, akkor ez az állatvédelem első és legfontosabb szabálya, de ha csak a saját és a kutyád szempontjait nézzük, akkor is ez a legracionálisabb döntés. Ennek a kérdésnek rengeteg aspektusa van, könyvet lehetne írni róla, de hidd el nem akarunk neked és a leendő kutyádnak rosszat, függetlenül attól, hogy ki milyen stílusban ír ide.
2023. márc. 18. 08:03
 23/23 búzaszem ***** válasza:
100%
Kizárólag tenyésztőtől vásárolnék. Chip, oltások, törzskönyv, rendes táp, ezer szempontból jobb, biztonságosabb. Ezen nem szabad spórolni, nagyon nem mindegy Neked sem, meg persze annak a kutyának se, hogy honnan-hová kerül.
2023. márc. 22. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!