Labradorból kan vagy szuka?
Én csak egy egyszerű, eldöntendő kérdésre szerettem volna választ... Például releváns tapasztalat, vélemény alapján.
Azt is hallottam igen, hogy pl a kanok jobban kijönnek nőkkel és hasonlók...
Hhhhhhhhhh
Alapvetően, főleg kezdő kutyásnak kant szoktunk ajánlani, mert nem kell a tüzelés körül a mindenféle lakástisztítási problémákkal vesződni, illetve a nagyon-nagyon figyelni, hogy ne történjen baj.
Személyiségében fajtánként változik, hogy éppenséggel a kan vagy a szuka a simulékonyabb vagy önfejűbb.
Labradornál általánosságban (de lehetnek kivételek) a kan az, ami picit jobban lesi a gazdi kívánságait, jobban a sarkadban fog loholni, amikor csak teheti, és kicsit "bugyutább", játékosabb.
Az enyém szuka. Amint lehetett elvégeztettük az ivartalanítást. Kinti kutya egyébként.
Soha semmi gondunk nem volt vele, azon kívül hogy, mint minden kölyökkutya egy kicsit kele-kóla volt :)
Egyébként iszonyatosan okos, tanulékony. Közlekedésre és vezényszavakra szinte pillanatok alatt meg lehet tanítani.
Odaadó, nála barátságosabb, nyugodtabb kutya szerintem nincs is. A gyerekeket imádja, az időseket őrzi. Nagymamám demens volt, a kutya egyszerűen csak TUDTA hogyan kell közelíteni felé. Amikor idekint üldögélt a padon a mama, a kutya a lába mellett fekve őrizte. Ha "elindult" a mama a kapu felé a kutya már jelzett hogy menjünk mert mama szökik.
nehéz leírni szavakkal ezeket a dolgokat, mennyi mindent adott nekünk.. sajnos mint mindenki az idő elszáll... ő is már 15 éves múlt és ő is demens... már rá kell vigyázni... de ez a minimum részünkről. Amennyire lehet megkönnyíteni az elete utolsó idejét.... amennyire ő megkönnyítette a miénket hosszú éveken keresztül.
Szóval az enyém szuka. De biztos vagyok benne hogy a kan is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!