Sétáltatás közben nagyon húz a kutyám. Hogy szoktassam le róla?
Erről a problémáról nem nagyon van szó. Mindig azt lehet hallani, hogy lemaradnak, leülnek, nem mennek sehova, pórázt rágnak,stb... De itt a másik véglet! Már nagyon sok mindent kipróbáltam, de hasztalannak tűnik. A fojtó nyakörvet is sokan leszólják (a gazdi gyengeségének titulálják), mégsem megy ezzel sem, mert inkább megfullad, minthogy szépen sétáljon.
Segítséget kérek!!!!
előbb utóbb leszokik róla.
mindig rántsd vissza határozottan, amikor húz, vagy indulj el a másik irányba.
Nekünk is ugyanez a problémánk, pedig (nem dícsérni akarom magam, de )minden másban rendkívül engedelmes a kutyánk.
Próbáltam azt is, hogy mindig megállok, vagy másfelé indulok amint húz, de csak körbe-körbe forogtunk, meg lépésenként megálltunk, mivel a miénk amint elindulok, azonnal húz.
Aztán vettem egy Halti-szerű hámot, azzal sokkal szebben jön.
A párom néha ráteszi a pórázt a hátára, fogni sem kell, mégis sétál mellette, velem már ez nem megy, de még így is, egy ujjal elég fogni a pórázt a régi markolászás helyett.
Persze ez is lusta emberek módszere, hisz az alap problémát nem oldja meg, amint a hám nélkül visszük, ismét húz sajnos.
Ez elég drága, én a Fressnapfban vettem ugyanilyet, csak más névvel, 2ezer alatt volt.
sokszor vidd ki sétálni, valamint mikor húz, egy pillanatra lazíts a pórázon, aztán rántsd meg. Ezt egy mozdulatból meg lehet tenni. Közben pedig határozottan szólj rá.
Jó ha séta közben beszélsz hozzá, lereagálod a viselkedését: ha ügyes, dicsérd magas, nevetős hangon, ha húz, egyrészt ránts a pórázon, másrészt pedig egy határozott nem-et mélyen, hangosan mondj neki.
Érezni fogod, ha begyorsít, már akkor ránthatsz kicsit, és mondd neki, hogy lassan, jóóól elnyújtva. Maga a szó is hosszúra nyúló, ezért alkalmas,arra hogy lelaaaasííítsaaa a kutyád :)
Legyenek helyek, ahová oda mehet szimatolni, érdemes kicsit birkózni vele: a lábad mellett tartva odamenni, együtt. A lábad mellett tartás rövid ideig jó arra is, hogy visszafogd az energiáit, mikor végre kiszabadul az utcára veled...
2. vagyok
Szájszíjat vettem, nem hámot, de biztos az is jó lehet.
Ismerek más kutyát is, aki iszonyatosan energikus, szinte idegbeteg módon húzott ( egy spániel) és ezzel a szíjjal vele is csodát műveltek.
A hirtelen rántás egyenesen barbár mód!Abból baja származhat.
Aki nézi a csodálatos kutyadokit, mikor látta nála, hogy megrántja ily módón a kutyát? Egyszerűen leállítja a kutyát, ill. az agyát, energiával. Húz a kutya, akkor egyszerűen megállsz! Magadhoz hívod a kutyát,leülteted,és addig nem indultok tovább,míg a kutya nyugodt állapotba nem kerül.
Hám ilyen esetekben nem jó megoldás,hiszen azt a munkakutyák számára találták ki, tehervontatásra és nem alkamas nevelési mód. Nyakörv és esetleg Halti a megoldás.
aki meg nem nézi, az a visszarántással éri el a kívánt célt. (elég hamar)
üdv
Amúgy boxerről van szó!
Ennek a fajtának is jó a Halti? Most egy soros fojtója van, majd megpróbálom 2 sorossal. Szeretném vinni kutyasuliba is, de még nem jó rá a szájkosár (csak busszal tudnánk eljutni). Amúgy elég tanulékony, csak mikor sétálunk, megszűnök létezni a számára, lefoglalja a környezet. Mikor meglátja a pórázt tiszta örömtáncot jár. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!