Budapesten kutyával hova érdemes menni?
Milyen célból jöttök Budapestre, és merrefelé lesztek? Attól függően lehetne ajánlani, de írok pár helyet, ami jó lehet.
Hajógyári Sziget
Római-part
Népsziget
Farkaserdő
Kamaraerdő
Normafa
Városliget, itt van nagyobb kutyafuttató is, ami érdekes lehet.
Rákos-patak, Szilas-patak partja
Kutyabarát vendéglátóhelyek, amik jók lehetnek:
Dunakavics Étterem és Bowling Klub
The Dog Bakery Budapest
Black Dog Terasz & Pizzéria
Bölcső Bar & Food
Plázák és nagyobb üzletek közül ezek biztosan (ezeket azért is ajánlom, ha WC-re kell mennetek, nem sok a köztéri WC):
Allee, Duna Plaza, Pólus Center, Corvin Plaza, China Mart, Asia Center,
Ikea, Praktiker, Obi (ezekben a bejáratnál van WC)
A Margit-sziget is érdekes lehet, de ott akkor is maradjon inkább pórázon a kutya, ha el szoktátok engedni, mert mostanában volt hír arrafelé mérgezett falatokról, ne rontsa el a kirándulást egy ilyen.
Az egész várost biztosan nem lesz időtök bejárni, próbáltam többfelé is tippet adni. :-) Jó szórakozást!
Kutya- és emberfüggő. :)
A Hajógyári szigeten szabad legálisan póráz nélkül sétáltatni, mindenhol máshol póráz kötelező (kivéve az erre kijelölt kutyafuttatókat, kutyaparkokat). A Városligetben valóban van egy nagy kutyapark, de magában a ligetben is nagyon sokan póráz nélkül sétáltatnak, piknikeznek, játszanak kutyákkal, köztereseket büntetni még nem láttam - ha nem problémás a kutyád esetleg ott is bevállalhatod, hogy póráz nélkül engeded.
Margit-szigetet nem ajánlom, az ember-rekreációs terület inkább, eléggé beépített, sok a biciklis, bringóhintós stb., nagyobb az esélye a konfrontációnak, ráadásul mostanában több mérgezéses eset is volt.
Éttermek-kávézók: neten keress rá, egyre több van, sok helyen ha be nem is engedik, de a teraszon igen.
Rómain szintén kötelező a póráz, de szintén nagyon sokan sétáltatnak anélkül, köztereseket itt sem láttam még büntetni, de oda csak nagyon stabilan behívható kutyát vigyél, mert egymás hátán vannak a büfék, kajáldák, fegyelmezetlen kutya 2 perc alatt fog otthagyni a kajaszag miatt.
Békásmegyeren a Pünki Strandtól észak felé a gát és a Duna között is lehet legálisan póráz nélkül sétáltatni, de itt meg semmi látnivaló nincs. :)
Nagyon zsúfolt kirándulóhelyekre (pl. Normafa) mi nem megyünk a kutyával főszezonba, én kutya nélkül sem szeretem olyankor, nem kikapcsolódás nekem az a tömeg, ami olyankor ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!