Miért van némelyik kutyakonzervnek ilyen nagyon büdös ürülék szaga?
Állati eredetű maradványok miatt, pl. csontok, belsőségek. A kutya alapból ezeket meg tudja emészteni, az elásott, rothad rajta a hús kategóriájú csontot is boldogan rágcsálja, a ragadozóknál ez természetes, a zsákmányállat sem aznap "fogy el".
Ettől függetlenül a boltban kapható konzervek nem tudom, mivel vannak tele, én száraztápot sem adnék a kutyámnak olyat, ami a teszkóban kapható.
Én konzerv helyett minőségi tápot rendelnék a helyedben. A boltokban, üzletekben csak silány vackokat árulnak. A konzerv és pástétomok amúgy is csak ráragadnak a kutya fogára és fogkövet képeznek, amitől a kutya szája lesz nagyon büdi, meg persze hamarabb romlanak majd.
Megoldás még főzni neki, vagy nyers hússal etetni (ezeknek viszont rengeteg szabálya van és fajtaspecifikus, kicsit bonyolult és nagyon oda kell figyelni rá). Nekem macskám van, 4 éve csak tápot eszik (jó minőség, neki való táp - ivartalanított benti nagy testű macska) és szuperül van, szép fényes a szőre, napi 1szer kakil, az sem annyira büdös. Kutyáknak is vannak remek tápok, próbálj neki megfelelőt találni. Tudom ajánlani a zooplus, petissimo oldalakat.
Pacal az büdös! Én szoktam adni nyers zoldpacalt és tehénszar szaga van de ez a tehén gyomra. Tele van vitaminnal,ásványi anyaggal és emeszto enzimel.
De ezt pl konzerv formájában biztos nem adnám a kutyámnak.
Jó minőségű magas hús tartalmú konzerveket vegyél inkább azok nem budosek.
Csontot, belsőséget hogyne tudná már megemészteni?!
Beszélsz zöldségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!