Menhelyre be lehet adni sajat chippelt kutyat?
Na, hülye gazdi.
Nem leszek kíméletes, előre szólok. Bocs.
Először is, mi a francért kellet neked kutya ha leadod menhelyre!? Barlangban élsz hogy nem tudod és nem látod hogy fullon vannak így is szerencsétlen menhelyek!? Az emberek meg sz@rnak örökbefogadni (tisztelet a kivételnek) kutyát. Alapból te valami idióta emberféleség lehetsz, hogy altatnád a kutyát, mert b@szod megnevelni, és foglalkozni vele.
Tudod mit, én téged most a kutya helyébe raknálak. Örülnél ha elaltatnának!? Nem, ugye!? Akkor jó. Remélem legalább akkor menhelyre beadod. Ha már ilyen gerinctelen f@szk@l@p vagy.
Le leszek pontozva, tudom. Mert én egy bunkó tuskó vagyok, hogy elmondtam amit gondoltam. De ha egyszer ez az igazság...
"Az emberek meg sz@rnak örökbefogadni (tisztelet a kivételnek) kutyát."
Bocs, ha belekötök ebbe, de ahol én lakom, ott nagyon sok a mentettke, de amennyit termel a szaporítóipar, akiktől persze jellemzően ilyen gazdikhoz kerülnek kutyák (mert a tenyésztő visszavenné, vagy minimum közvetített gazdikeresésben mindenképpen segítene, szóval a kérdező kutyája tuti szapis), annyi felelős gazdi egyszerűen nincs. Mentettem van nekem is, de többet nem tudok örökbe fogadni.
Persze, értem, nekem is mentett kutyám van, de sajnos sok olyat hallok hogy azért nem menhelyről van a kutya, meg fajtamentéstől mert az "menhely", meg "fajtamentés".
De mint írtam, tisztelet a kivételnek
Rossz a marketingjük sajnos, és rossz sztereotípiák rögzültek be, hogy milyenek a mentett kutyák, úgy gondolják, hogy betegesek, problémások, ami persze részben lehet igaz, de nem csak ilyen van, csak ebből indulnak ki sokan.
Nem mondom, hogy nincs velük munka, de szerintem nem több, mint egy kölyökkel, csak más. De nem cserélném le a kutyámat egy pedigrésre, ma már csodálkoznak rajta, ha mondom, hogy valamikor az utcán élt.
Igen, így van. A mi kutyánk amúgy tök egészséges, "pedig" menhelyről van. Igaz, félt egy kicsit, de egy kicsi munkával megoldottuk.
Egyébként az enyém is az utcán élt, kidobták egy autóból elvileg.
11es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!