Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik harci kutya a legjobb?

Melyik harci kutya a legjobb?

Figyelt kérdés
Melyik harcikutya a legjobb arra hogy a gazdáját védje?

2023. febr. 19. 15:20
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Még azt is mondtam hogy olyat sem mondtam hogy kell a kutya. Feltettem egy kérdést. Az hogy te kombinálsz már meg nem tudod értelmezni a magyar nyelven leírt szöveget nem az én problémám csak legalább ne mesélj hülyeségeket.
2023. febr. 19. 16:34
 12/25 A kérdező kommentje:
Tenyésztésről meg még annyira sem esett szó mint kutyaviadalról. Semmilyen képzettségem és szakmai tudásom nincs a tenyésztésükhöz.
2023. febr. 19. 16:35
 13/25 anonim ***** válasza:
11%

igazad van zoli, mondd meg nekik!

- Dávid

2023. febr. 19. 16:36
 14/25 anonim ***** válasza:
49%

Jó,pár kutyafajta:

rottweiler

doperman

Bullterrier

Németjuhász

2023. febr. 19. 16:45
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
Alapból egyik kutya se kezd el támadni olyan szinten,mint egy rendőrkutya,mert az kapott kiképzést,de egy otthon tartott harci kutya nem kapott.Otthon meg el ne kezdje az ember erre "nevelni" a kutyát,mert az nagyon veszélyes is tud lenni.Erre a célra bármilyen őrző védő kutya megfelelő pl rottweiler, dobermann, pitbull.
2023. febr. 19. 22:00
 16/25 anonim ***** válasza:
66%

Bármilyen őrző-védő fajta jó erre (német juhász, roti, doberman, cane corso, stb). Képzés nélkül is meg fog védeni, bár jobb ha képezve vannak. Ha elrettentőbb méretet is akarsz, akkor valami masztiff féle (bullmasztiff, angol masztiff), bár ők alapjáraton jámborabbak, de megvédeni megfog. Ha vehemensebbet akarsz, akkor brazil masztiff, de azzal nem fogsz bírni.

Ha olyat akarsz, aminek egyáltalán nem kell képzés, akkor keleti típusú pásztorkutya (kau, káj, komondor, kangal, kuvasz, stb.). Ezek ösztönösen védenek ember és kutya ellen egyaránt. A kutyák között nem sok ellenfelük van.

2023. febr. 20. 06:13
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Személyvédelemre nem a "harci kutya" a jó, mert kutyák elleni harcra szelektálták úgy, hogy az embert ne bántsa, és az emberrel kapcsolatos hozzáállásán az új tenyésztési vonalakban sem változtattak, ahol már nem volt előnyös a kutyákkal szembeni agresszió.

Viszont magától egyik fajta sem fog megvédeni, ezt tanítani kell, hogy ne egy kiszámíthatatlan fegyver legyen a kezedben, akitől a szeretteid és te is félsz, hanem tényleg csak akkor védjen, amikor szükség van rá.

Egyébként mennyit dolgoznál egy ilyen kutyával?

2023. febr. 20. 12:42
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
"Védeni" ösztönből egy játszótéri mentett keverék is fog, csak szakszerű képzés nélkül ő fogja eldönteni, kitől kell védeni és hogyan, nem pedig te, abból pedig általában a gazdinak szokott baja lenni, a kutyát pedig el is altathatják.
2023. febr. 20. 12:44
 19/25 anonim ***** válasza:
85%
A harci kutya és az engem megvédő kutya nem azonos. Mert a tibeti masztiffom és a kaukázusi juhászom megvéd engem, de harcolni ok nem tudnának. Harcra pl pitbull, cane corso, argentin dög.
2023. febr. 20. 15:02
 20/25 anonim ***** válasza:
78%
Argentin dog*
2023. febr. 20. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!