Milyen olcsóbb, de mégis tápláló kutyaeledelt ajánlanátok egy 2 éves németjuhásznak?
:D hát igen...ha házőrző kell akkor nem szabad hagyni hogy minden arra járó megsimizze azt meg főleg nem h megetesse (gondoljunk csak a mérgezésekre :S)...mondhatják hogy szocializáció így meg úgy DE meg kell értetni az emberekkel hogy a kutyát nem simogatni amíg nincs ott a gazda a kutyát meg meg kell tanítani hogy ha kell harapjon ha valaki bemegy az udvarra ha nincs ott a gazdája...nekünk is legelső kutyánk olyan volt hogy ha ott voltunk akkor nyalifali kis dög volt de ha nem volt itthon senki akkor akivel nem volt jóviszonyban azt bizony megtámadta gondolkodás nélkül....nem jóviszony alatt azt értem hogy akit nem látott minden nap vagy ha sokat is látta akkor se volt neki megmondva hogy barát (igen, ha valaki bejött és mondtuk a kutyának hogy "hagyd, barát!" akkor az illetőnek szinte mindent szabad volt :P)
most a sok okos osztani fogja az okosságát (meg a lepontozását) hogy így alulszocializált neveletlen stb kutyánk lesz stbstb DE azt fontos tudni hogy a kutyát eredetileg őrzővédőnek tartotta az ember...németjuhász vérében tudom hogy nincs benne az ösztön ezért írtam hogy bele kell nevelni...és a neveletlenséghez előre is hozzáfűzöm hogy azt a kutyát amiről fent beszéltem németjuhász-kuvasz-kaukázusi meg mittomén milyen keverék (tényleg tipikus utcai keverék volt) létére póráz nélkül ki mertem vinni az utcára 5-6éves fejemmel mert egy szavamba került és mellettem ült!
bocsika az offért csak előre felvilágosítottam a várható okoskodókat :) szal jah de nem a ti hibátok a dolog mert nem lehettek ott a kutya seggében hogy ne simogassa meg etesse a fél város :S
mi az etetést kiküszöböltük azzal h ismerősöket megkértünk h kerítésen kívülről próbálják etetni...és ha elfogadta a kutya akkor kapott egyet az orrára....idővel rájött h semmilyen kintről érkező ételt nem szabad megennie...
kintről jövő simi ellen nemtudok sajnos tippet...nekünk ösztönből volt bizalmatlan a kutyusunk ... csak a kaja volt a gyengéje de arra írtam a fenti módszert ami nálunk bevált :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!