Milyen olcsóbb, de mégis tápláló kutyaeledelt ajánlanátok egy 2 éves németjuhásznak?
hmmm...száraz kutyatáp 20 (vagy vmi hasonló) kilós kiszerelés...nekünk a komondorunk és a mudink együtt vagy 2-3 hétig eszi :P
de az adagolás szerint add neki a száraz tápokat és lehetőleg ne legyen nagy eltérés mert előző komondorunk gyomorcsavarodást kapott a száraz táptól (ugye akkor még nem tudtuk h nem szabad sokat adni és annyit adtunk amennyit megevett, de ugye ez száraz táp és ha iszik rá vizet (mert biztos iszik rá vizet mivel ugye száraz táp...) akkor megpuful a gyomrában amitől gyomorcsavarodást kaphat!). Állatorvos mondta h 2szer etessük meg az előírt adagot egy nap és úgy még biztosabb a dolog :)
amit még szoktunk az az hogy nálunk van a közelben csirke feldolgozó üzem és onnan pl levágott fejeket meg az egyéb hulladékot meg lehet venni nagyon olcsón, megfőzünk egy kilót belőle enyhén fűszeres (pirítunk hagymát, bele a fejeket kis vegeta meg pirospaprika) vízben kenyeret bele darabolunk és megvan 2-3 napnyi kajájuk attól függően h épp hogy jönnek ki az adagok :)
hmmm...jó alternatíva lehet pl az is hogy (megint mi kutyáinkból kiindulva) mi idén mellé nyúltunk krumplival de kegyetlenül és olyat vettünk ami csak főzni jó de abból vagy 3 zsáknyit...szal megfőzzük a fent említett enyhén fűszeres vízben belemegy a száraztáp is (persze kb fele annyi:)) megvárjuk míg megpuhul a táp és mehet a kutyáknak :)
vagy ha tudsz olcsón selejt sajtot szerezni az is nagyon jó, nekünk anno simán ment mert apum és anyum is tejüzemnél dolgozott de ma már nemtom hogy ez mennyire kivitelezhető :S...
hmmm...hirtelen ennyi jutott eszembe de még agyalok hogy mi milyen módszerekkel hidaljuk át a nagyétkű eb problémát :P
Nem arról van szó, hogy bajuk lesz a krumpliól, hanem, hogy nem tudják megemészteni. Nem hasznosítanak belőle semmit, csak átmegy rajtuk, vagyis kb annyit ér, mintha nem adtál volna neki semmit. A csirkehulladék sem a legjobb, mert abban szinte csak csont van, ami szintén nem túl gazdag tápanyagban.
A legjobb a minőségi száraztáp, az szakszerűen van előállítva, mindenből az a mennyiség van benne, amire a kutyának valóban szüksége van.
A krumpli, ha !!!meg van főzve!!!, a kutya számára is tökéletesen emészthető, kiváló energiaforrás.
Prémium táp, és olcsó: Brit Prémium tápcsalád.
Én a kutyáimnak (2 van) ezt szoktam venni, mindig 15 ko-os zsákot, és 1 hónapig kitart. Egy 15 kg-os zsákot 7350 Ft-ért veszek. Tehát egy hónapra nekem a két kutya etetése prémium táppal kb 7300-7400 Ft-ból kijön. Hozzáteszem, hogy Nagytestű kutyák, mindkettő collie, 25-30 kg-osak. Enél olcsóbban szinvonalasan etetve nem lehet megúszni. Remélem tudtam segíteni. A német juhásznak kb 1,5 hónapig elég volna egy 15kg-os zsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!