Vajon egy puli szenvedne panelban?
Egyfelől gazdicentrikus, kistestű, meg lehet nyírni a bundáját és ha eleget mozgatják és foglalkoznak vele, nem lehet gond.
Másfelől egy ősi terelőkutya, akinek a szabadság a lételeme.
Nem a szabadság a lételeme, hanem a gazda és a munka.
A kertbe kicsukva egyiket sem kapja meg.
Hát így már inkább tűnik egy bozontos kis keverék szobakutyának, mint egy rideg prériről származó csaholó vad terelőebnek:
Van amúgy bőven kutyás tapasztalatom és bár kutyasuliba nem tervezem hordani, de itthon nevelném és szívesen megtanítanám sokmindenre, meg szeretnék vele kijárni sokat a zöldbe sétálni, frizbizni, labdázni.
Inkább az a kérdés, mennyire alkalmazkodó. Azért manapság nem sok helyen vannak terelhető állatokkal teli tanyák, farmok, biztos máshol is tartanak pulit, nem csak kicsapva a kertbe házőrzőnek.
Mert eddig én csak olyat láttam.
De pl #4-es meg látott sok városi, jólnevelt, kiegyensúlyozott pulit.
Akkor ezek szerint ők is tudnak ilyen élethez alkalmazkodni.
Tudom, hogy a mudit manapság már sokan tartanak kedvencként, agility versenyekre stb.
A puli se sokban különbözik.
Megkérdezek majd állatorvosokat, tenyésztőket.
És ha minden klappol, akkor egy nyugodtabb, családi kedvencnek való egyedet választok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!