Sarplaninacról vélemények?
Sziasztok!
Sarplaninac vásárlásban gondolkozok. Tudom hogy nem egy nagyon ismert fajta, de akinek van ilyen kutyája, az tudna véleményt mondani róla? Akinek nincs sarpja de tud róluk valamit, azt is leírhatja.
Egyébként sokat olvastam róluk, illetve sok videót megnéztem már, fel vagyok készülve. De a ti véleményeiteket szívesen meghallgatnám.
Mennyit adatok neki enni egy nap? Mennyit mozog? Mennyire "erős" (nehéz visszafogni)? Mennyire tanítjátok? Mi a napirendetek? Mennyit játszotok? Játékos?
Köszönöm aki válaszol, és segít nekem🥰
Szia nekem volt règen màig a “legkedvesebb”kutyàm
Kölyökvoltam kimondottan nem neveltem
Viszont rengeteget foglalkoztam vele
Nagyon csalàdcentrikus kutyàk
“Aki az övè”nagyon vèdelmezik
Elèg jòl halhatott ràm
Imàdnivalò bírja a “nyùzàst” a gyerekeket
Szerintem egy nagyon jò kutya
Màr èvek òta mentett befogadott kutyàink vannak,de szeretnèk megint egy kis pamacsot ^^
Szerintem ne gondolkozz rajta
Szerezz egy kölyköt
Kezesbàràny
Nemfogod megbànni!
Šarplaninac ^^ szàmomra a leegjobb kutya a vilàgon
Nemmellesleg nem hogy bàtor hanem vakmerô kutya
Èrdemes lehet ivartalanïtani
Mert ha jön a pàrzàs megkötès hatàstalan az enyèm làncokat tèpett sorra
Àtmàszott a dròtkerítèsen
A bokszot brtonozni kellett mert kiàstamagàt
Na mindenesetre ha el is ment 2x
Nemfèltettem egyàltalàn :) massziv kutya vigyàz magàra aztàn pàr nap mulva visszajött
Èn 8-9èves voltam amikor odakerült a kölyök sàrhegyi
Apàm tudomàst sem vett ròla
Anyàm max megetette
Ès egyedül èn foglalkoztam vele gyerekkènt
Soha semmi baj nemvolt
Szòtfogadott
Helyèrement
Amikor vezettem eggyetlen egyszer volt hogy megindult ès meghurcolt amig fogtam a pòràzt azis egy pàr verekedô macska miatt
Többi kutyàt nembàntotta 1kivètelèvel amelyik mindig megzavart az utcàban ès egyszer a kapu elè szaladt ès nemtudtam bemenni tôle akkor kijött a Lion elmarta a derekàt megràngatta mint a zsacsit ès elengedte nemment utànna nem fojtotta le..
8-9èves voltam
Nekem ugyan csak egyszer volt szerencsém élőben a fajtához, de kedvelem őket. Ha tanyasi környezetben élnék, akkor sarplaninacot illetve kuvaszt választanék terület őrzésre.
A sarplaninac azért szimpatikus, mert nagytestű fajta, de nem nehézkes, nem medveszerű a külseje. Szőre könnyen gondozható, nem kell vele bajlódni.
Nemèrtem mièrt Szerbül nevezitek meg a kutyàt ès nem Magyarul hogy sàrhegyi ..?
Majice patike trenerke duks akkor ez is belefèrne nem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!