Mentett kutya, ha itthon vagyok jól viselkedik. Mos orvosnál voltam, ami 1 óra, felugrált minden szekrényre, mint a macskák. Erről hogy szokik le?
Tudja, hogy akkor kap büntit, ha lebukik.
Érdemes valami olyan "büntit" (elég annyi, hogy kizökkentse) alkalmazni, amit messziről tudsz vezérelni.
Például egy hangszórót helyezel ki, valahová elrejtőzöl (kamerával is figyelhetsz, ha van még egy telefonod), és ha felugrik, erélyesen rászólsz.
Tudja, hogy nem vagy ott, mégis tiltást fog kapni. Ettől megszűnik majd neki a kiskapu, hogy a tudtod nélkül rosszalkodjon.
Emellett érdemes adni neki valami elfoglaltságot, hogy ne keressen magának. A Kong játékok örök sláger nálunk, elvannak velük jó sokáig :)
Ha egyszeruen unatkozik a kutya, a kerdezo aztan ordibalhat kameran keresztul, le fogja szarni.
Az okot kell megkeresni.
Mielott elmesz otthonrol,mindig jol faraszd le, aztan meglatod, akkor lesz-e kedve szorakozni. Ha nem, akkor meg is volt a baj.
Fáraszd le előtte jól. Hátha attól jobb lesz.
Vagy keríts el neki ilyen ráccsal egy részt (folyosó erre sztem tökéletes).
De a kamerás megoldás is jó, ki kell próbálni mindegyiket, hogy lássuk mi működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!