Ha főznék a kölyöknek, az jó lenne így?
Lemásoltam egy tápot kb.
Csirke- és pulykahús 50%
Rizs, krumpli 20%
Sárgarépa, zeller, spenót, cukkini, sütőtök 20%
Alma, körte és erdei gyümölcsök 2%
Csirke és pulyka szív és máj 2-2%
Tojás 2%
Lenmagolaj, lazacolaj, olívaolaj 1%
Zöldkagylópor, kollagén, csipkebogyópor, csontpor 1%
Nem teljesen.
Hús 50-60%
Belsőség 15-20%
A maradék barna rizs, édesburgonya, zöldségek, gyümölcsök, és táplálék-kiegészítő (tojáshéjpor kötelező, az összes többi opcionális)
Krumplit ne adj, semmi tápértéke nincs, felesleges.
Kicsit több húst kéne, olyan 60% illetve belsőség 20%. A többi zöldség, rizs stb.
De amúgy sztem jó hogyha valaki főz a kutyájának, nálad úgy látom a motiváció megvan, ennek örülök.
Sok szuper kutyás évet!
Az nagyon jó hogy főzni akarsz, de..
- többféle húsra/belsőségre szükség van kell fehér és vörös hús is, meg hal is időnként.
- ugyan nem írtad de, csontos dolgok főzve sütve tilosak.
A legfontosabb az hogy húsból/belsőségből legyen a legtöbb, utána a zöldségek, gyümölcsök és csak utolsónak a köret (a szénhidrátra nem nagyon van szükségük a kutyáknak, ők a zsírból szerzik az energiát) meg a kiegészítők.
A többi viszont jónak tűnik.
8-as, nem a kutya mondja meg. Egyszerűen nem teheti ki a tápláléka 42 %-át zöldség, és gyümölcs. Belsőségekkel óvatosan, spórolás miatt se jusson eszedbe emelni az adagját. A húst emelned kell majd, ahogy már írtam. Ja, és bővítsd ki azt a csirke-pulyka variációt még néhány állattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!