A kutyánk tüzel, és egy kan kutya mindig beszökik hozzá?
Sziasztok! A mi tacsink már kb 2-3 hete tüzel, de most láttam itt másodjára láttam ezt a kan tacskót. A szüleimet nem érdekli, de simán be tud szökni és felcsinálni őt. Van még egy 5-6 hónapos kan juhászkutya aki elég nagy és erős de csak egyszer kergette el. A harmadik kutya is felnőtt szuka de őt sem zavarja..
Egyenlőre én nem tudok pénzzel beleavatkozni itt gondolok pl a tűzelőbugyira vagy kerítés újításra és a későbbi ivartalanításra is
Hány éves vagy kérdező?
El kell zárni. Ha egyelőre nincs más lehetőség. "Melós", de jobb szitu, mint az előbbiek által vázolt dolgok.
Ilyen körülmények közé és ilyen felfogással minek kellett a kutya? Hogy elhanyagoljátok és rosszul tartsátok?
Mi az, hogy nem lehet a kutyára vigyázni? Ha nem tudsz 0-24-ben mellette lenni, akkor csukd be! Ennyi, ehhez nem kell zseninek lenni!
És old meg az ivartalanítást! Ne sírj és hisztizz, hogy a "kicsi pénzed", hanem csináld meg! Mindegyik kutyádnál! Vagy keress nekik jobb gazdát, ha ennyire alkalmatlanok vagytok az állattartásra!
Kérdezd meg az önkormányzatot, ahogy már írták, vagy keress fel egy közeli menhelyet és tőlük kérj segítséget az ivartalanításban.
Több menhelyről is tudok, akik ilyenkor ingyen megcsináltatják a saját dokijuknál, néhányszor én is segítettem a fuvarban.
Azért pedig hatalmas pacsi, hogy így törődsz a kutyussal, gondolom még gyerek vagy.
Persze, hogy a kan gazdája is hibás, ez nem is kérdés, de ha tényleg terhes lesz a szuka, akkor lássuk be, ha a szomszédnak olyan kedve van, csak letagadja, hogy az övé lett volna, "más is beszökhet a kertbe blabla"... éljen a felelősállattartás ugye? :(
Ami pedig a pénzt illeti egy terhesség jó eséllyel amúgy még többe is fog kerülni, mint amennyibe eredetileg fájt volna egy ivartalanítás... és részben orvosfüggő is, de akihez mi járunk, nála pl. megvolt pár ezer forintból, és cserébe egy életre biztosítva van, mert ugye nem is csak egyszer lehet teherbe esni (még egy éven belül se)...
Persze, azt a részt nem is igazán neked szántam, hanem inkább az eredeti témára reflektáltam... Neked csak annyit írtam, hogy bár teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy a kan gazdija is felelős... sajnos csak papíron, a valóságban le fogja tagadni az egészet, te meg ott maradsz egy alomnyi éhes kiskutyával. Ott annyira nem vígasztal a tudat, hogy de hát az ő hibája is.
Esetleg, ha normális ember, akkor persze lehet vele beszélni, és építhettek együtt egy combosabb kerítést magatok közé, de valószínűbbnek tartom, hogy csak legyint egyet, mert "neki aztán nem probléma, hogy időnként meglép", annyira végképp nem, hogy még költsön is rá :(
A helyzet az, ha valakinek ivaros és lány kutyája van, annak sajnos kettő helyett is gondolkodni kell, mert nem elég arra figyelni, hogy te lányod ne jusson ki, hanem arra is hogy esetleg másé beszökhet pl. mert kisebb, ügyesebb stb.
Arról nem is beszélve, és ez megint csak az eredeti témára visszatérve, hogy az ivaros fajtatiszta kutyákat (itt mindegy is, hogy szuka vagy kan) előszeretettel lopkodják szaporítók is egészen sok helyen, akár a kertből is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!