Kan kutya ivartalanítás utáni furcsa viselkedés.
Láttatok már ilyet?
Figyelt kérdés
A kutyus csütörtökön reggel 8 kor került a műtőbe ivartalanításra. Nem a heréjét vágták meg hanem feltolták a golyókat az alhasba és ott vágtak egy kis bemetszést, hogy eltávolítsák a golyókat.
Na most már az első napon is levittem vizelni, kakilni (gallérban, lekötött sebbel). Viszont minden 2 méterenként leüllt a fenekére és amikor szólok neki, hogy gyere akkor jön 2 métert és leül megint... Nagy nehezen kb 30 40 perc alatt oda-oda jelölget valahova és kipisili magát. Még egy jó nagy kakit is tol reggelente (délutáni sétánál nem hajlandó). Viszont mikor megvolt a kaki is akkor lefekszik a fűbe és egy tapottat sem mozdul onnan... Rángattam, vonszoltam... Semmi, szóval haza kellett vinnem ölben eddig minden nap. Plussz, már tök szépen sétált a kutyus pórázon de most minden 2 métert sprintelve tesz meg kitépi a karom majd lecsücsül. Itthon megtapogattam a letapasztott sebét. Meg se mukkant, tehát feltetelezem, hogy nem fáj neki. De mi lehet a baj? Védi a sebet? Elfáradt? És mikor fog ez véget érni? Esetleg ti kutyusutokkal történt hasonló?
Mindenesetre holnap(hétfőn) lehet visszamegyünk a dokihoz, hogy nézzen rá.
Műtét után első napon cibálod ha nem megy? Hát te se vagy normális. Nem gondolod hogy esetleg fáj neki hogy MŰTÖTTÉK? Hagyd had pihenjen. Ne sétáltasd tovább ha végezte a dolgát. 1 hét múlva kutya baja nem lesz hidd el
2022. nov. 27. 09:36
2/7 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam... A rancigálás ma volt a 4. napon. Az első napon még le se akartam vinni pisilni, tettem neki pelenkát de lekéreckedett szóval lementünk.
2022. nov. 27. 09:38
3/7 A kérdező kommentje:
Jogos amit mondasz, elnézést nem voltam teljesen konkrét. Ne gondold, hogy kínzom a kutyámat...
2022. nov. 27. 09:42
4/7 anonim válasza:
Valószínű, hogy viszket neki vagy egyéb módon kellemetlen, ahogy gyógyul vagy ha búra van rajta, az zavarja. Ritkán, de előfordulnak ilyen kis érzékeny kutyák :)
2022. nov. 27. 10:18
5/7 anonim válasza:
Viszket vagy húzza, valami módon zavarja. Gondolom séta során nincs gallér, szóval a sebnél lehet a gond. Dokival mindenképpen érdemes megbeszélni, ha amúgy a seb környéke nem piros, nem valószínű, hogy baj van, de dokival konzultálj.
2022. nov. 27. 16:51
6/7 A kérdező kommentje:
De sajnos gallérral sétálunk :( Megpróbáltuk nélküle de még a lépcsőház ajtajában összevesztünk azon, hogy nem nyalhatja a sebet... Most jöttünk haza sétából, ma már egy fokkal jobb volt de nyilván én cipeltem haza. Hnap azért elnézek a dokihoz. Köszi a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!